Wpis z mikrobloga

Jaki polecacie internet światłowodowy? Zastanawiam się nad Orange 600mb/s za 80zł, Orange 1000 mb/s za 90zł lub Inea 1000mb/s za 70zł. Mowa o umowach na czas nieokreślony, gdzie można zrezygnować w każdej chwili, a nie męczyć się 2 lata w razie zmiany mieszkania czy miasta. W czym będzie lepszy zasięg, płynność, szybkość - orange czy inea?

#internet #swiatlowod #poznan
  • 7
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Pio23: co ma zasięg do światłowodu?

Jak widzisz cenowo lepiej wypada inea. Ogółem zależy od lokalizacji, są miejsca gdzie inea rypie się na potęgę, ale nie wiem czy sytuacja dotyczy światełka. Poszperaj w internetach, ewentualnie ktoś tu coś więcej dopowie.
@Pio23: ja mam ineę od roku i ani razu nie zerwało internetu nawet na 5 minut. Tylko routery które dają są fatalne i w kawalerce potrafię miec 2 kreski wifi będąc za ścianą w kuchni xD
Ale prędkości i stabilność jest w pytę.
@mateopoznan: sprawdziłem ofertę Netii. Dla mojego adresu pokazuje kwotę 95zł za 600mb/s i 105zł za 1000mb/s także to już spora różnica, a dodatkowo to kwoty z umową na 24 miesiące.

"Szczegóły Ceny:
Adresy z możliwością instalacji światłowodu Netii dzięki Programowi Operacyjnemu Polska Cyfrowa objęte są dopłatą 35 zł miesięcznie (uwzględnioną w cenie)."

Mieszkam w samym środku rataj, duże osiedle i chyba netia tutaj nie ma światłowodu. Orange i Inea pokazują mi
@exile17: a jaki router dostałeś? To jest normalny router z wifi że możesz kilka urządzeń sobie połączyć? Nigdy nie miałem światłowodu, zawsze internet mobilny bo jakoś nie przywiązuje się do miejsca, miasta. To jest to wydanie sprzętu za 50zł? Opłata oczywiście jednorazowa? Masz ten Inea Safe, o którym piszą?