Wpis z mikrobloga

Francuski / niemiecki tt teraz: kulturalne dyskusje na temat sytuacji na Ukrainie, domaganie się uznania rosyjskiej racji stanu, "sytuacja nie jest zero-jedynkowa" ( na francuskim tt większość zdaje się popierać Rosję na pierwszy rzut oka xd ). Na hiszpańskim tt w ogóle olewają temat od prawa do lewa, we Włoszech wygląda to w sumie podobnie.
Polski zwierzyniec na wykopie / twitterze: "hurr durr nie popierasz Ukrainy to jesteś onucą!11", "po Lwowie przyjdzie czas na Warszawę i Malediwy, nie rozumiesz tego szurze!?"
Tfu na was, jak zwykle bandy zakompleksionych gimbo-nacjonalistów zdominowały debatę publiczną w tym kraju ¯\_(ツ)_/¯
#neuropa #4konserwy #ukraina #rosja #wojna #bekazpolakow #bekazpodludzi
  • 17
@omogl1n: a o czym mają hiszpanie, włosi, niemcy czy francuzi gadać? czy u nas były takie gadki jak była wojna w Czeczenii czy Gruzji?

różnica jest taka, że są spokojni, bo wojna jest daleko od nich i ich nie dotyczy. gdyby ruscy się rzucili dalej na zachód, że dotknęłoby to ww kraje, to by było jeszcze gorzej, niż na wykopie.

było czytać twittera jak strącili ten holenderski samolot. wykop to przy
@omogl1n: Jak będziesz patrzył na publikę konfederacji, to też tam znajdziesz głównie takich ludzi, a gość którego wysłałeś jest skrajnie prawicowy. Wszyscy są w "jakiejś" bańce informacyjnej, mniejszej lub większej.
@omogl1n: nie olać debatę. ja mam ponad 40 lat. wierz mi, ja pamiętam jeszcze ruskich jak tu byli. to, że oni tu będą chcieli wrócić, absolutnie nie jest czymś abstrakcyjnym.
@omogl1n: W momencie kiedy jacyś ludzie próbują nas szczuć na ukrainę, grzebiąc w historii, dostają łatkę ruskich onuc - bo to nie czas i miejsce na takie dywagacje, zbrodnie są zbrodniami, ale przeszłość jest przeszłością. Powinniśmy się skupić na teraźniejszości i tym co przed nami.
Co do tego najazdu na warszawę, to putin przecież wprost pokazuje, że nie chce konfliktu z nato, dlatego też nie chciał by ukraina się znalazła w sojuszu.