Wpis z mikrobloga

@simplequestion: nie jest spolka z NASDAQ bo nie ma jakichkolwiek fundamentow, nie jest zadnym hedgem dla inflacji, store of value i #!$%@? wie czym go tam nie nazwali twaterati i naganiacze z YT.

Jak i cale krypto, jest gowno aktywem i czysta spekula ktora dala/daje zarobic milionom ludzi a dorabianie jakiejkowiek narracji i racjonalizacji tego czym niby sie stalo przez te lata jest #!$%@? smieszne.
@Jestem_robotem123:

no chyba store of value ma potrafic utrzymac wartosc a nie potrafic #!$%@? w dol 20% w ciagu godziny czy 70% w kilka tyg.
Konsolidacja czyli notabene utrzymwanie wartosci akurat jak popatrzysz na wykresy to nie jest najsilniejsza strona BTC..na przemian albo pompa w gore albo #!$%@? w dol 95% czasu a jak nie to jest na krypto YT/Twiterze "boooriinngg".

Spekulacyjne aktywo bez zadnej realnej wartosci ktore w przeciagu lat
@Jestem_robotem123:Nie ma zyskiwac tylko utrzymywac. No i czy BTC potrafi to zalezy od perpektywy w zakresie kiedy zostal zakupiony...bo ostatnie 2 lata ciezko, dlaczego? Bo dla store of value oprocz awersyji ryzyka ktore jest ogromne w krypto, jest brana pod uwage zmiennosc czy stabilnosc ceny a cos co potrafi jebnac w dol o 80% w kilka tygodni i szorowac ryjem po dnie przez rok czy dwa napewno tym nie jest, spekula,
@Jestem_robotem123: dlatego Ci nie podalem przykladu bo nie jest nim dla mnie zloto i nawet nie sa nim diamenty z regulowana prywatnie podaza. Jesli wartosc jakiegosc aktywa jest zalezna od chetnych na zakup czyli supply/demand to jest to z miejsca aktywo spekulacyjne jak #!$%@? kukurydza czy kawa.

Jedyne co kogokolwiek i kiedykolwiek interesowalo przy zakupie krypto jest ile moze na tym zarobic, nie cala idea Satoshiego i rewolucji w aspektach zycia.
idac Twoim tokiem myslenia to juz akcje Amazona czy Berkshire Hathaway na przestrzeniu ostanich 30 lat byly najlepszym store of value.Twoja racja a moja racja ze jest to marketing i PR krypto naganiaczy wiec do konca bede sie upieral przy swoim ;)