@uhauha: ale aż tak dużo? Ja jak zaparzę 1/3 naczynka to wystarcza mi na cały dzień kolejnego zalewania. Zwykle po 7-10 razy. Później smakuje już jak woda ale wieczorem nie musi pobudzać.
@Uaephean: i robisz taką jednorazową siekierę? Miłego pobytu na kiblu. Ile razy to tak parzysz? Raz? Dwa? Marnotrastwo. Robiąc normalnie przylewasz nawet kilkanaście razy ten sam susz i masz idealny smak
@Elijahu: No ale przecież piszę, że do normalnego naczynka robię. Palisanto mam chyba 200ml więc wsypuję od 1/3 do 1/2 naczynka i cały dzień zalewam ten sam wywar.
@Elijahu: @Elijahu: @KobraR96: @Uaephean: robię garnek, zalewam jakie ponad 1l wody. Dodaje na garnek taka samą ilość jak bym wolał do tej szklaneczki. Mam termos 900ml więc szklaneczka ok 100ml idzie rano a z termosu na cały dzień
Podajcie jeden sensowny argument dlaczego każdy nie powinien mieć gruza tylkonapędowego do upalania w zimie i w deszczu? Nikt nie poda bo nie ma takiego argumentu
A wy co dalej przez słomkę?
Wolę tak niż przez słomkę bo zawsze jakieś fusy się przedostaną.