Wpis z mikrobloga

A pomyśl o tych którzy z Korwina nie wyrośli a mają ponad 30 lat xD

@RandyBobandy:
Korwin ma rację tam gdzie ma, czyli w max 20% swojego #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tommy__: Jego wypowiedź o oddaniu dziecka "lekkiemu pedofilowi" to jest po prostu obrzydlistwo. Z niego nie da się nie wyrosnąć, mam wrażenie. Kwestia tylko poznania bardziej życia.
  • Odpowiedz
Bajki o wolnym rynku? Przecież on wyznaje idee takie same co nobliści z ekonomii. Oni też opowiadali bajki?

@HoganPaul: i co z tego? Te idee to ciągle bajki. Wolny rynek, który rozwiązuje wszystkie problemy ekonomiczne świata i sprawia, że każdy jest szczęśliwy i ustawiony finansowo to bajka taka sama jak ta o komunizmie, w którym każdy jest równy i szczęśliwy. To wszystko wygląda pięknie na papierze, ale w realnym świecie nie
  • Odpowiedz
@Zirdan:

A mimo wszystko ma takie poglądy

Jako wieloletni fan Korwina, który próbował działać w strukturach UPR, zauważam także jeszcze jeden czynnik u Janusza - wiek. Czytając jego wypowiedzi z lat 90' widać przemyślane poglądy i bardzo konsekwentną logikę, która w ca 5% przypadkach doprowadzała do skrajnej "dziwaczności". Mniej więcej od 2010r. zaczyna się to sypać - Korwin coraz częściej pisze o sprawach o których nie ma pojęcia, a jego
  • Odpowiedz
@Zirdan: Nie ma w tym co napisałeś nic dziwnego. Można być inteligentnym i jednocześnie głupim, a już na pewno w jakiejś części pozbawionym empatii tak jak w przypadku sporej części prawej strony sporu politycznego. A dlaczego w przypadku pana Janusza tak jest? Dla mnie pewnym wytłumaczeniem jest fakt, który sam stwierdzil w rozmowie z Monika Jaruzelską, ze nie czyta beletrystyki, ponieważ tam autor poprzez historie i narracje przemyca swoje poglądy i
  • Odpowiedz
@czaro8888: Bajki o wolnym rynku? Przecież on wyznaje idee takie same co nobliści z ekonomii. Oni też opowiadali bajki?

Korwin opowiada bajki o klimacie oraz o relacjach damsko-męskich, ale nie o wolnym rynku.

@HoganPaul: Jako zwolennik wolnego rynku powiem, że niestety nierzadko i na ten temat gada kocopoły, chociaż nie tak często jak na inne tematy. Samo zrównywanie to czy rynek jest wolny czy nie, niemal wyłącznie, do poziomu opodatkowania,
  • Odpowiedz
@adamczo Niestety ja jestem z młodszego pokolenia, to kojarzę jego działalność od KNP + parę starszych wypowiedzi i z mojej perspektywy jest on osobą, która ma poglądy człowieka, który żył 100 lat temu i jak widać chociażby w hejtparku, on po prostu neguje teorie naukowe, które są sprzeczne z tym, o czym uczył się w młodości. Już pomijając to, że słowo "debil" już od dawna nie jest terminem medycznym czy też chwali
  • Odpowiedz
@Zirdan: dobra uwaga, ze nie aktualizuje wiedzy. Ale tez nie rozszerza. Natomiast według mnie beletrystyka tez jest bardzo ważna, żeby mieć szersze spojrzenie na świat. w szczególności jeśli chodzi o empatię, której ewidentne Korwinowi brakuje.
  • Odpowiedz
@Zirdan:

czy też chwali hitlera

W każdym inteligenckim środowisku podniesienie argumentu ad hitlerum jest uznane za automatyczną porażkę i samo-wykluczenie się z dyskusji. Długo tego nie rozumiałem, ale w końcu zacząłem ( ͡° ͜ʖ ͡°). Z obecnej perspektywy kompletnie nie mogę zrozumieć, dlaczego Korwin z uporem maniaka w to brnął, skazując siebie na alienację między dojrzalymi i wykształconymi ludźmi (co też tłumaczy, dlaczego wokół niego jest tyle
  • Odpowiedz
@smutny_czlowiek Z tego co rozumiem z jego wypowiedzi, to on jest przekonany, że wszystko co jest niezgodne z tym, co on miał za swoich czasów na studiach jest po prostu błędne, więc ciężko mówić coś o poszerzaniu wiedzy. A co do beletrystyki to się zgodzę, powinno się przeczytać albo chociaż przesłuchać beletrystykę (w tym przypadku wymówka z brakiem czasu przestaje działać) chociaż ten raz w roku.

@adamczo A dla mnie mnie to
  • Odpowiedz
@Tommy__: Korwina jak Korwina, ale słuchać stanowskiego jak mówi, że domagalik jest inteligentną dziennikarką, to jest dopiero cierpienie. Niestety ze stanowskiego tez się najwidoczniej wyrasta, przynajmniej ja łyknąłem tę gorzką pigułę.
  • Odpowiedz