Wpis z mikrobloga

Moim zdaniem rzad powinien zajac sie rosnącymi ratami, najsensowniej byloby gdyby po prostu splacil aktualnym kredytobiorcom od 30% do 70% pozostałego kredytu - w zaleznosci od sytuacji materialnej (kase moglby wziac z likwidacji 500+ i dopłat do aparatów ortodontycznych dla spadkowiczów). A pozniej podniosł bardzo wysoko stopy zeby zdusic inflacje i utrzymywał je na wysokim poziomie przez dlugi czas.

Dzieki temu nie tylko splacilbym mieszkanie praktycznie w ciagu 2-3 lat, ale jednoczesnie moglbym wynajac je gołodupcom (z racji wysokich stop %, moglbym bym polskim landlordem)

Pozdrawiam serdecznie i smacznej kawusi.
#nieruchomosci
  • 10
@adrwas: ale o co chodzi? usuniemy socjal, zlikwidujemy problem kredyciarzy, a obiecuje ze bede bardzo dobrym landlordem, przeciez cenicie sobie mobilnosc, a poza tym jak juz nie bede mial kredytu na tym mieszkaniu, to cena wynajmu spadnie, wystarczy mi skromne 2k miesiecznie na czysto.
@BornInSmokes: Ja mam lepszy pomysł. Niech RPP podniesie stopy procentowe powyżej inflacji i ewentualnie zmusi banki do wydłużenia kredytów na 40 lat z możliwością przejęcia długu przez następne pokolenia jak kredyciarz nie spłaci do końca. Ewentualnie jak nie spłaci taki kredyciarz do śmierci, a kolejne pokolenia się zrzekną spadku - to wtedy przepadek na rzecz Skarbu Państwa - czyli nas wszystkich. ( ͡° ͜ʖ ͡°) To świetny
@panstolec: eh, ale w Tobie jadu, tu chodzi o pomoc i tak dosc zaradnym ludziom - to nie bedzie przepalony socjal. Pomysl, tacy jak ja ucywilizujemy pozniej rynek wynajmu w Polsce. Obiecuje stały czynsz przez 12 miesiecy, mozliwosc wieszania plakatów w swoim pokoju (ale tylko na rzepe) i TYLKO 2 randomowe kontrole na kwartał, w tym mozliwy wjazd pod prysznic zeby sprawdzic czy aby nie zaciepłej wody uzywasz.

Pozdrawiam serdecznie, Twoj