Wpis z mikrobloga

@corryand: się już aż tak nie nakręcaj. Może nie był do końca świadomy co tam się będzie działo. Ciekawe co ty byś powiedział własnemu dziecku gdyby miało okazję zobaczyć na własne oczy, zrobić sobie zdjęcie z idolem itp... fakt faktem #!$%@? sytuacja dla dziecka.
@DominikF: nigdy w zyciu dziecka na takie cos bym nie zabral!! :o Po pierwsze dziecko i idol Kamerzysta? No chyba ludzi #!$%@?.. w tych czasach nie wyobrazam sobie nie monitorowac co dokladnie w tym czasie dziecko oglada i szuka w internecie (sa odpowiedni programy do sledzenia ruchu w sieci domowej). A smartfona kupilbym i zalozyl blokady na yt i ig do 15 roku zycia. Yt tylko w domu pod moim czujnym
@corryand: to jestem pewien że tym właśnie sposobem bardziej byś dziecku łeb #!$%@?ł... Ja akurat kontroluje ruch dziecka w sieci i na bieżąco od razu rozmawiam i tłumaczę co jest odpowiednie a co nie... Tylko zaznaczam tłumacze a nie narzucam... Bo narzucając to dziecko #!$%@? Tobie taką akcję z czasem że się zesrasz... Poważnie
@DominikF: rozmowa rozmową ale i tak ciezkie jest rodzicielstwo majac w okol wszedzie tyle patoli i najlepiej dziecko odcinac i trzymac pod takim koszlem ochronnym jedynie opowiadajac ze jest pelno zlych i nienormalnych ludzi na swiecie ale by nie musialo tego ogladac na wlasne oczy
@corryand: ja Ciebie rozumiem. Ale weź pod uwagę że dziecko ma w szkole styczność z wieloma różnymi środowiskami. W dzisiejszych czasach telefony są na każdym kroku itp... ciężki temat jest i tyle. Chodź byś chciał nie uchronisz. Jedynie tłumaczenie i uświadomienie jakie to jest złe. Niestety świat zszedł na psy i nic nie byliśmy w stanie zrobić jako jednostki
@DominikF: wlasnie wiem, jak u siebie nie zobaczy to z duzym prawdopodobienstwem zobacze w telefonie kolegi.. dlatego mnie to przeraza xD Dobrze ze poki co nie mam dzieci i chyba nie planuje bo bym #!$%@? dostal xd Najchetniej bym zapisal do jakiejs drogiej prywatnej szkoly gdzie bardziej bylaby dyscyplina niz smieszkowanie z ogladania patusow no ale pierw trzeba miec wystraczajaco kasy na to by nie zaloqac wywalania kasy tylko po to