Aktywne Wpisy
Blondynka34 +355
#nocnazmiana #koty
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.
Xestocasis iostrota - gatunek ćmy z rodzaju Xestocasis klasyfikowanej w nadrodzinie Gelechioidea. Został przypisany do rodziny Heliodinidae, niekiedy jest również wymieniany jako przedstawiciel Cosmopterigidae, choć nie można wykluczyć również Oecophoridae (prawdopodobnie w podrodzinie Stathmopodinae). Owady te znane są przede wszystkim z powodu mimikry, która upodabnia je do mrówek. Występują na Filipinach, być może również na Borneo.
#zwierzeta #zwierzaczki #owady
fot. Paul Bertner
fot. Paul Bertner
fot. Paul Bertner
fot. Paul Bertner
fot. Paul Bertner
fot. Chien Lee
fot. Chien Lee
fot. melvyn yeo
fot. budak
fot. Paul Bertner
@likk: cała rodzina to kopalnia przeuroczych mikrusów, również występujących u nas.