Wpis z mikrobloga

#kerbalspaceprogram Udało się komuś polecieć na inną planetę w Kerbalach, np. Moho z Kerbalami, wylądować a potem wrócić na Kerbin nie używając dodatków (no może z wyjątkiem B9 Aerospace Pack)? Jakim statkiem tego dokonaliście? Mi udało się w trybie Kariery wysłać na orbitę stateczek z dwoma pełnymi zbiornikami Rockomax X200-32 Fuel Tank i czterema silnikami atomowymi. Myślałem, że z taką ilością paliwa i oszczędnymi silnikami spokojnie wyląduje na Moho niestety paliwo skończyło się w czasie hamowania przy wchodzenia na orbitę Moho :/
  • 14
@programista_abc2: Do lądowania jednak polecam spadochrony :P Ja do lądowania zużyłem śladowe ilości paliwa, potrzebne tylko do wyhamowania tego, co spadochrony nie dały rady. Na orbicie zostawiłem spory zbiornik z paliwem. Te paliwo, które wylądowało razem ze mną na Dunie wystarczyło z zapasem żeby dostać się na orbitę i zadokować do pozostawionego tam zbiornika. Po przetankowaniu paliwa z zapasem wystarczyło go na powrót na Kerbin.
@Krol_Julian: Ale czy 120 kN jakie dadzą mi dwa silnika wygląda słabo do lądowania ;-) Mój lądownik składał się w zasadzie tylko z tych 4 silników i dwóch zbiorników z paliwem. Nie wiem jak go bardziej odchodzić. Raczej powiedziałbym, że potrzebuje jeszcze z dwóch zbiorników z paliwem ;-)