Wpis z mikrobloga

No i kończy się formuła radia. Było to do przewidzenia patrząc na to ile ludzi odeszło i nikt już nie przychodził. Chociaż myślałem, że jeszcze pociągną do mundialu, ale jednak nie. Kasy z tego nie było, Kanał Sportowy już ich zjada od dawna. Radia live w sumie już nie słuchałem, bo poranki i Hyde Parki były już w #!$%@? składach, bo albo z Monią albo Hadajem albo tym pseudopiłkarzykiem irytującym z Ktsu. Więc słuchałem już to co nagrane tak jak ma być od Marca. Szkoda tylko tego co było. Fajnych ludzi i audycji. Radio już dużo straciło po odejściu Wąsa i Koksa. Pamiętne Hyde Parki często przedłużane po północy miały zajebisty klimat. Do tego wpadali fajni ludzie. Teraz już tego nie ma od dawna. Szkoda też innych ludzi i audycji. Mieciu nie #!$%@?ący o polityce był fajnym gościem. Pamiętacie Szamowołkę? Dużo januszowego humoru, ale dało się pośmiać. Ale to wszystko już dawno się skończyło. Z klasyki zostali weszłopolscy, ale Ci i tak już są na KS. Szkoda, ale widocznie radio sportowe w Polsce na dłuższą metę się nie opłaca.
#weszlofm
  • 7
  • Odpowiedz
@Jovynsorek: Opłaca się, ale tu działało póki było wsparcie Stanowskiego. Od kiedy pojawił się Kanał Sportowy to radio poszło w odstawke, wiec tez nie dziwne, ze zabrakło sponsorów i dziennikarzy.
  • Odpowiedz
@miki4ever: To samo pomyślałem. Początkowo jeszcze się udzielał w radiu. Od powstania Kanału Sportowego było go jednak coraz mniej. Może gdyby jednocześnie zyskiwał w zasięgach i udzielał się w radiu to byłoby więcej reklamodawców. Ale jednak pewnie widzi większy zarobek w formatach wideo.
  • Odpowiedz
Chociaż myślałem, że jeszcze pociągną do mundialu, ale jednak nie

@Jovynsorek: Uważam, że nie było sensu tego ciągnąć do mundialu. To nie 2018 rok. Nie ma sensu wysyłać ekipy radiowej na te mistrzostwa jak na miejscu będzie zapewne Potężny Bór i będzie w stanie robić relację chwilę po zakończeniu meczu w telewizji. A przecież już wcześniej były sytuacje gdy programy na weszlo.tv musiały być przesuwane aby nie kolidować z występami mejwenów.
  • Odpowiedz
@elmerski-fudski: Przecież i tak nikogo by radio nie wysłało. Chodzi o relacje z meczów i studia przed i pomeczowe. Dlatego w 2018 roku też ruszali. Robili specjalny magazyn dla Orlenu. Teraz cała para idzie w Kanał Sportowy, a szkoda.
  • Odpowiedz