Jak dojeżdżacie do ronda lub do drogi gdzie musicie ustąpić pierwszeństwa, to którą technikę redukcji biegów stosujecie? 1. dojeżdżacie na tym biegu na którym wcześniej jechaliście, toczycie się na wciśniętym sprzęgle i w zależności od sytuacji na drodze podejmujecie decyzje czy wrzucać 2 i jechać czy zatrzymać się 2. redukujecie do 2 (w razie jakby nie trzeba było ustępować pierwszeństwa, to jest się przygotowanym do jazdy) i jeżeli sytuacja pozwala to jedziecie, a jeżeli nie to zatrzymanie i 1 3. wrzucacie na luz, a następnie decydujecie czy 2 i do przodu czy się zatrzymujecie
Oczywiście z tą dwójką to chodzi mi o redukcję do biegu do powolnej jazdy (wiem, że w niektórych autach nawet na 3 można pokonać rondo lub skrzyżowanie).
@Seabag: w pewnym sensie to dość ciężkie pytanie, bo nigdy nie zastanawiałem się nad tym, a zawsze robię to automatycznie w zależności od sytuacji i w zależności od tego, jak bardzo ruchliwe jest dane rondo. Ale wydaje mi się, że najczęściej dojeżdżam na dwójce, i w razie co to zatrzymuje się i 1, na luz na pewno nigdy nie wrzucam.
@bary94pl: Czyli zawsze redukujesz do 2 nieważne czy będziesz mógł jechać czy będziesz zmuszony się zatrzymać? Nie dojeżdżasz na tym biegu co wcześniej z wciśniętym sprzęgle przy niskiej prędkości?
@Seabag: Tak, raczej zawsze do 2 zredukuje i się na tej 2 turlam, jak powiedzmy jest przed jakimś rondem większy zator, że muszę się zatrzymać parę razy, to wtedy po od razu po zatrzymaniu się wbijam 1 żeby być gotowym do jazdy i za chwilę jak ruszę to znów 2. Ogólnie to instruktor mnie uczył tak, żeby na wciśniętym sprzęgle/na luzie nie dojeżdżać do skrzyżowań, zawsze lepiej mieć wbity bieg i
@Seabag: w sumie to ja daję stopniowo hamulec bez sprzęgła patrząc na sytuację na rondzie. Jeżeli jest puste, to przed samym skrzyżowaniem hamując wciskam sprzęgło, redukuje na odpowiedni bieg i pokonuje rondo bądź całkowicie się zatrzymuje. Sprzęgło mniej tak zajedziesz
1. dojeżdżacie na tym biegu na którym wcześniej jechaliście, toczycie się na wciśniętym sprzęgle i w zależności od sytuacji na drodze podejmujecie decyzje czy wrzucać 2 i jechać czy zatrzymać się
2. redukujecie do 2 (w razie jakby nie trzeba było ustępować pierwszeństwa, to jest się przygotowanym do jazdy) i jeżeli sytuacja pozwala to jedziecie, a jeżeli nie to zatrzymanie i 1
3. wrzucacie na luz, a następnie decydujecie czy 2 i do przodu czy się zatrzymujecie
Oczywiście z tą dwójką to chodzi mi o redukcję do biegu do powolnej jazdy (wiem, że w niektórych autach nawet na 3 można pokonać rondo lub skrzyżowanie).
#prawojazdy