Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
#budowadomu się przeciąga przez spóźnioną ekipę od wykończenia. No i jutro do mamusi różowej z dziećmi naszymi idziemy.na kilka tygodni.

Najśmieszniejsze jest ze wystawiłem na #olx prawie 5 letnie pralkę i lodówkę. Lodówka za 300 poszła w godzinę. Pralkę oddałem za darmo bo miała obudowę zniszczoną zmywaczem do paznokci przez dzieciaki i korodowala. W 10 minut była rezerwacja, a wydzwaniali o nią do 23 tamtego dnia.
Dziś jak facet odbierał to tak szybko ja pakował, że zgubił zaślepki otworów z tyłu obudowy. Chyba myślał, że na koniec będę chciał kasę mimo wszystko.

#oswiadczenie
  • 8
@jarezz: Ja raz wystawiłem pralkę "za piwo" z uszkodzoną uszczelką. W 20 minut miałem mnóstwo ogłoszeń, jeden gość powiedział, że mieszka blisko i zaraz może podejść. Pralka stała na klatce schodowej. Przyszedł z małym synem, zapakował ją na wózek nie mam pojęcia jak i zniósł. Ja odetchnąłem, że pozbyłem się problemu. I nagle dzwonek do drzwi....A to ten chłopek wręcza mi jeszcze piwo :D
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kapitan-Planeta: no ja poza góra obudowy styraną oddałem w pełni sprawną i nawet pomogłem znieść z 2p do auta. Chłop tych dystansow/zaślepek nie ogarnął ze pogubił tak szybko odjeżdżał. Mam całe agd kupione na nowy dom i nawet nie miałem komu oddać ze znajomych a że względu na stan obudowy oddałem gratis. Typ jechał 50km po nią.
@jarezz: Moja też była sprawna, ale wymagała wymiany uszczelki za 50zł ... żona już jej nie chciała, a to dobra pralka była. Kolejna popracowała okres gwarancyjny i zdechła ( ͡° ͜ʖ ͡°) .

Za to po wioślarza z lidla za 500zł (kupiłem go w promo za 600, albo 650) gość migiem wsiadł w samochód i przyjechał z trójmiasta do Łodzi tego samego dnia. Nie powiem, zrobiło to
@jarezz: fajnie się sprzedaje używane meble/wyposażenie w miastach studenckich. Miałem kiedyś starą kuchenkę mikrofalową. Nie chciało mi się jej ciągać ze sobą przy przeprowadzce, ale też szkoda mi było ją wyrzucić na śmietnik. Napisałem ogłoszenie, że oddam ją za pomelo. Godzinę pozniej, wieczorem (a to był weekend), przyszła do mnie para z trzema wielkimi pomelo i zadowoleni zabrali mikrofalówkę.
@jarezz: "Chociaż w sumie i po lodówkę i pralkę z Olsztyna przyjechali."
Pewnie studenci ()

Jesteś z Warmińsko-Mazurskiego? Ponad rok życia spędziłem w Lidzbarku Warmiński.