Wpis z mikrobloga

Ma ktoś dwie konsole z jednego jak i drugiego obozu? Mam XSX od premiery i chciałbym teraz spróbować ps5. Myślicie ze warto xsx zostawić i kupić ps5 czy sprzedac xsx kupić xss do gejpasa a do gierek ludzkich ps5?
#xbox
#ps5
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Just_Doesnt_Know: wiadomo ze się nie opłaca. Jakbym miał brać pod uwage opłacalność to grałbym teraz pewnie na xbox one. Jest całkiem sporo tych słynnych exow, a jak mi nie podejdzie to szybki olx i tyle.
  • Odpowiedz
@beritt:

Myślicie ze warto xsx zostawić i kupić ps5

Tak. PS5 napewno warto kupić w tym roku, bo jest bardzo dużo premier, ale xbox tez bym zostawił, tylko wsadził do komórki i wyciągnął dopiero na okres jesień/zima kiedy wyjdzie Starfield i Stalker.
  • Odpowiedz
@beritt: mam klocka (XSX) do gier z gamepassa i halo/forzy. PS5 gram w gry, których nie ma w gejpassie i exsów. Pad do ps5 jest genialny przez funkcje haptyczne, ale ten od klocka lepiej mi leży w dłoniach. Plus XSXa jest taki, że gierki na Xboxa są tańsze (pudełka)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@beritt: Wszystko zależy od tego jakie gry bardziej preferujesz. Jeżeli ominęła Cię poprzednia generacja konsol to ja mimo wszystko poszedłbym w kierunku Ps5, ponieważ na ps4 wyszło mnóstwo gier ekskluzywnych.
Ale to już musisz sam sobie odpowiedzieć na pytanie, czy lubisz filmowe gry playstation w stylu uncharted/god of war /the last of itp.
  • Odpowiedz
  • 0
@beritt: Ja na Twoim miejscu na razie skupiłbym się na playstation 5 i ograł najlepsze exy, a dopiero za kilka lat kupiłbym xboxa jak wyjdą na niego jakieś ciekawe gry ekskluzywne.
Na Chwile obecną na xsx nie ma żadnej gry ekskluzywnej. Halo infinite i forza horizon 5 wyszły też na Xbox one.
Na ps5 już kilka niezłych exow jest : ratchet and clank rift apart, demon's souls, a w maju
  • Odpowiedz
  • 0
@beritt: Na razie xsx to bardziej maszynka do gamepassa i emulacji starszych konsol. Być może za kilka lat się to zmieni jak wykupione studia zaczną robić exy, ale to dopiero nastąpi za kilka lat.
  • Odpowiedz
  • 0
@Uszanowankoo: Niby masz racje ale zobacz jaka ilość gier jest w gejpasie i ile do niego wejdzie w przyszłości. Chyba narazie postawie na xsx i ps5 jednocześnie
  • Odpowiedz
  • 0
@beritt: Ja osobiście korzystam z PlayStation 5.
Xbox one x kupiłem na trzy miesiące, w tym czasie ogralem gearsy, halo, forze i od razu sprzedałem z minimalnym zyskiem xd
  • Odpowiedz
  • 0
@Uszanowankoo: Ja na premierę kupiłem XSX ale ostatnio trochę wszedłem w temat ps5 i gierek i wydaje się mega interesujące. Nawet ogranie większości exow mysle ze zajęłoby mi około roku. Jakbym miał ps5 i xsx to musiałbym gry pudełkowej kupić na jedna z nich i dlatego zastanawiałem się czy nie byłaby to ps5 a sprzedac xsx i kupić xss do gejpasa
  • Odpowiedz
  • 0
Tak jak pisałem powyżej, to wszystko zależy od Twoich preferencji odnośnie gier, ilością wolnego czasu i ilością gotówki.
Jeśli masz hajs i wolny czas, żeby grać w gry na obu konsolach to nie musisz się ograniczać i od razu możesz mieć dwie konsole :)
  • Odpowiedz
  • 0
@beritt: Jesli nie wiesz, czy będziesz regularnie korzystał z ps5 to również możesz kupić używaną ps4 slim, żeby sprawdzić, czy gry sony wgl Ci podchodzą. Jeśli dobrze to rozegrasz to jeszcze możesz na tym zarobić. Ja zawsze tak robię z konsolami, które chce przetestować.
  • Odpowiedz
@beritt: ja mam one x i ps4 pro, i więcej gram na xboxie, dlatego ja bym sobie zostawil xsx na twoim miejscu. A czy warto ps5 kupowac? Z tego co sie orientuje, to kosztuje teraz 3k w jakis smieciowych zestawach, ja bym raczej poczekal i ew. kupic ktores ps4, choc tu tez slyszalem, ze ceny sa z kosmosu xD No tak ogólnie to exclusivy Sony nawet w 1080p wygladaja jakby
  • Odpowiedz