Aktywne Wpisy
lubaxd +161
Pannoramix +40
Skąd nazwa "Wędrowne Motyle"? Tak funkcjonujemy w przestrzeni już 13/14 lat. Niby to nazwa dziwna. Ale ma konkretną genezę
W najnowszym odcinku na kanale jest to wyjaśnione w ciekawej scenerii na Jukatanie
Przy okazji ciekawostka o banknotach zarówno 50 jak i 100 pesos, które mają na sobie właśnie Wędrowne Motyle, które zainspirowały nas 14 lat temu. Piszę w liczbie mnogiej dziś z szacunku dla mojej drugiej połówki, bez której zapewne to wszystko
W najnowszym odcinku na kanale jest to wyjaśnione w ciekawej scenerii na Jukatanie
Przy okazji ciekawostka o banknotach zarówno 50 jak i 100 pesos, które mają na sobie właśnie Wędrowne Motyle, które zainspirowały nas 14 lat temu. Piszę w liczbie mnogiej dziś z szacunku dla mojej drugiej połówki, bez której zapewne to wszystko
Jacek Bąk: Tej kadry nie da się oglądać na trzeźwo
- Nie potrafię sobie przypomnieć, kiedy defensywa naszej kadry zagrała tak tragicznie, jak w meczu ze Słowacją - mówi Jacek Bąk. - Eksperyment z powołaniami dla polskich ligowców nie wypalił - ocenia Bąk.
Piotr Wołosik: Mateuszowi Klichowi dostało się za to, że zganił kibiców, którzy szydzili po porażce ze Słowacją.
Jacek Bąk: Kibic ma prawo i tyle. Jak piłkarze grają do dupy, to z czego ten kibic ma się cieszyć? Patrzy, jak rywale ładują nam gole i ma brawo bić? Ja musiałem wino odkorkować, bo po prostu nie szło tego oglądać. Miałem wypić lampkę, a wysuszyłem całą butlę. Staram się zrozumieć, że trener wziął się za sprawdzanie wszystkich, co kopią w Polsce piłkę, ale żeby tak grać?! Szczególnie dla mnie, jako byłego obrońcy, szokująco słabo wyglądała defensywa. Starałem się przypomnieć, kiedy zagraliśmy tak tragicznie i nie dałem rady. Okay, mojej kadrze zdarzały się nieciekawe mecze, ale z taką Słowacją? Bez walki?
Źródło: http://pilka-nozna.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Jacek-Bak-Tej-kadry-nie-da-sie-ogladac-na-trzezwo,artykul,187418,1,291.html
Ja pamiętam. 18.08.2004, Poznań, Polska 1:5 Dania, a Jacuś zagrał pełne 90 minut :)
@linoleum: