Wpis z mikrobloga

@To_The_Moon: wdaje mi sie ze nie #!$%@? tych stop procentowych za szybko chociaz powinni, sytuacja jest analigoczna do 1929 poniewaz: Dlug/gdp to ok. 140%, stopy byly niziutko przez cala pandemie + skupywanie MS na potęge. To jebnie ale nie teraz, wydaje mi sie ze jest to ostatnia prosta do cbdc.
@To_The_Moon: Sytuacja USA jest patowa na papierze ale zwykli obywatele tego jeszcze nie widzą przez sile miedzynarodowa dolara. Do wprowadzenia CBDC bedzie potrzebne ostre jebniecie, tutaj juz nie bedzie konwencjonalnego zbijania inflacji stopami, tutaj bedzie ciagniecie tak dlugo ile fiat wytrzyma i #!$%@? mocno. Ale nie wiem kiedy to bedzie, nalezy obserwowac sytuacje.
@To_The_Moon: Głownymi pompowaczami sa inwestycyjni bankierzy i grube ryby co doskonale widac przez wolument jaki sie dziennie przetacza przez btc. Instutucjonalni traderzy dobieraja aktywa ktore ze soba nie koreluja, sila btc byla w tym ze przy spadkach w 2020 sp, nsdaq i ogolniej gieldy on stal sie bezpieczna przystania, #!$%@? od kwestii technologicznych to byla najwieksza przewaga krypto. Aktualnie btc jest skorelowany dosyc mocno (podobno ok 0.35 ale jak teraz widac