Wpis z mikrobloga

Pytanie o Ds2 sotfs. Gram pierwszy raz i o tym żeby nie rozbijać chestów tylko otwierać dowiedziałem się po zniszczeniu łuku u Lenigrasta. Ktoś może mi polecić od kogo jest największa szansa wydropić jakikolwiek łuk? Mam kuszę jednoręczną ale jednak celowanie to coś innego. Nie chcę zaczynać od początku : |
#darksouls
  • 5
łuku u Lenigrasta

@Geomemnon: to zwykły krótki łuk, nie ma powodu do płaczu, możesz go sobie wydropić też z łuczników w Knieji Upadłych Olbrzymów, ale też grając dalej szybko znajdziesz lepsze łuki... z kuszy też możesz celować jeśli złapiesz ją dwuręcznie (przytrzymaj trójkąt, żeby złapać dwuręcznie broń trzymaną w lewej ręce), ogólnie trzymanie kuszy w lewej ręce jest praktyczniejsze, niż łuk, bo możesz jednocześnie i atakować bronią w prawej ręce i
wyczyszczę też łucznikow w knieji olbrzymów

@Geomemnon: można, ale IMO to strata czasu, tym bardziej jak nie masz itemków boostujących drop czyli tarczy, pierścienia, łachmanów i opaski więźnia, w DS2 możesz farmić tylko ograniczony czas zanim przeciwnik się przestanie spawnować, możesz to zmienić dołączając do covenant of champions w Majuli, albo paląc żar ascezy w ognisku strefy gdzie farmisz, ale nie radzę, w obu przypadkach podnosisz wtedy świat i przeciwników na