Wpis z mikrobloga

ogarnąłem powyższy problem za pomocą biblioteki Linq, tylko czy w klasie 'MappingProfile', gdzie mam zapisane reguły mapowania powinno znajdować się filtrowanie...?
@grap32: Jeden rabin powie tak, inny inaczej. Co prawda nigdy nie potrzebowałem, żeby jakiś jeden element miał się zachowac inaczej (może coś poszło nie tak z designem?) ale ja nie widzę w tym problemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@RaVo: mam tam encję przechowującą zdjęcia (a dokładniej mówiąc ścieżki do plików znajdujących się na dysku) i po przez wartość atrybutu rozpoznaje, która instancja jest zdjęciem tytułowym... musiałem wyciągnąć wiersze, gdzie wartość w kolumnie isPoster = true;

i im dalej w las tym znowu problem. próbuje zmapować dość złożony obiekt, z kilkoma kluczami obcymi. użyłem IncludeMembers, ale i tak mi zwraca nulle, gdy próbuje odpytywać api...

powinienem jeszcze zmodyfikować metode GET
Pobierz grap32 - @RaVo: mam tam encję przechowującą zdjęcia (a dokładniej mówiąc ścieżki do p...
źródło: comment_1642456120365ggG8x1RT4dxAYvZQvMX.jpg
@grap32 w moim sercu tylko statyczne klasy z jedną funkcja obj2 Map(this obj1) w obie strony ;d miałbyś problem z głowy, wywalałby się build gdyby były problemy z typami (AutoMapper wywali się tylko na runtime) i podpowiedzi ile masz referencji, a tak to grząźniesz w gównie. AutoMappery to nie programowanie, to masturbacja.