Aktywne Wpisy

2fac +39
Tak wygląda desperacja.
Ukraińska Gwardia Narodowa w Chersoniu otrzymała rozkaz ustawienia blokad drogowych.
Muszą dostarczyć wszystkich złapanych mężczyzn do SBU i zabić każdego, kto spróbuje się oprzeć.
To jest coś, co zachodnie media głównego nurtu powinny ci powiedzieć.
Ale nie zrobią tego.
#rosja #ukraina #mordercy #polska #swiat
Ukraińska Gwardia Narodowa w Chersoniu otrzymała rozkaz ustawienia blokad drogowych.
Muszą dostarczyć wszystkich złapanych mężczyzn do SBU i zabić każdego, kto spróbuje się oprzeć.
To jest coś, co zachodnie media głównego nurtu powinny ci powiedzieć.
Ale nie zrobią tego.
#rosja #ukraina #mordercy #polska #swiat

KonwersatorZabytkow +108
Pijcie ze mno kompot Mireczki. Dzieci nie mam wcale - kolejny raz od lat jadę z różową na weekendowy wypad w Bieszczady BEZ DZIECI (ʘ‿ʘ)
W domu cisza i spokój 24/h 7 dni w tygodniu, wychodzę z domu kiedy chcę, robię co chcę i kiedy chcę.
A na starość kupię sobie robota z AI który będzie mu podawał szklankę wody.
To jest życie.
#antynatalizm #childfree
W domu cisza i spokój 24/h 7 dni w tygodniu, wychodzę z domu kiedy chcę, robię co chcę i kiedy chcę.
A na starość kupię sobie robota z AI który będzie mu podawał szklankę wody.
To jest życie.
#antynatalizm #childfree

O mnie:
- studiuję zaocznie
- pracuję jako programista
- nigdy nie karany
Ja to rozumiem tak, że żyję jak przykładny obywatel, to chyba nie wsadzą mnie do więzienia, bo przecież to by mnie tylko zdemoralizowało, a nie zresocjalizowało. Jaką macie opinię na ten temat? Tylko proszę nie róbcie sobie żartów.
#prawo
@Thiocomaster: nie jest. Jeśli osoba będąca wcześniej świadkiem, staje się podejrzanym/oskarżonym to jej zeznania w charakterze świadka nie mogą być wykorzystane jako dowód przeciwko niej.
Nie bardzo masz inne wyjście. Jak się nie stawisz to Cię zatrzymają i przymusowo doprowadzą.
@RandolphMarsh: po skierowaniu aktu oskarżenia, zeznania te "przestają istnieć" jako dowód przeciwko danej osobie. Wynika to z treści art. 389 par. 1 k.p.k. i 391 par. 2 k.p.k. (przepisy te mówią, które protokoły przesłuchań mogą być odczytane na rozprawie). Jest to katalog zamknięty.
W takim razie w jakim celu jest przesłuchanie? Asumpt do utworzenia aktu oskarżenia?
@RandolphMarsh: tak. Ponadto w sprawach wieloosobowych i wielowątkowych, mogą być one wykorzystane przeciwko innej osobie w odrębnym postępowaniu.
Prokurator zaproponował 1500 grzywny lub warunkowe zawieszenie i 1000 dla poszkodowanej. Chyba, że coś mi się #!$%@?ło z tym drugim.