Wpis z mikrobloga

@Panciooo

Nie, ale w momencie skierowania jesteś na kwarantannie 10 dni. Do póki nie zrobisz testu i nie wyjdzie negatywny to siedzisz w domu. Po 10 dniach nawet jeśli nie zrobisz testu to kwarantanna się kończy.
  • Odpowiedz
@oakduck

Wtedy kwarantanna zmienia się na izolacje. Nie wiem jak to jest wówczas liczone, słyszałem że od pozytywnego testu także conajmniej 10 dni. Okres na kwarantannie oraz oczekiwanie na test i wynik nie wliczają się do izolacji.
  • Odpowiedz
@agent_na_emeryturze: Jaka bzdura xD
Czyli bez względu na wynik testu z automatu narzucona jest kwarantanna nawet i w przypadku gdyby ktoś chciał sie tylko upewnić sam dla siebie czy ma czy nie ma korony.
#!$%@? zwyczajna xD dać sobie samemu areszt domowy licząc na wynik negatywny ja #!$%@? xD
  • Odpowiedz
@agent_na_emeryturze: Panuj nad emocjami nie wyzywaj. Odniosłem się do sytuacji - narzuconej kwarantanny tylko na podstawie skierowania a nie jego wyniku. Nie miałem na celu mówić o tobie konkretnie że sie sam #!$%@? tylko o tym że w ogóle taka procedura została przyjęta jako normalna. Przecież samo skierowanie na jakiekolwiek badanie nigdy wcześniej nie obligowało do kwarantanmy z automatu o to mi tylko chodzi.
  • Odpowiedz
@PabloFBK

Sorry. Śmieszne to jest, ale tak to wygląda, testowałem procedury na własnej skórze, domownicy także. Po prostu zakłada się, że skierowana osoba ma tego covida, lekarz powinien wypisywać skierowanie tylko w przypadku podejrzen, ale ze maja kasę z tego to wysyłają każdego.
  • Odpowiedz