Wpis z mikrobloga

@osiol3k: Projektantka wnętrz umie ogarnąć na jakiej wysokości powinny być gniazdka w kuchni? Mi się wydawało, że tylko wizualizację potrafią, a wszystkie przyłącza i instalacje mają gdzieś :P
  • Odpowiedz
@osiol3k: licz za samą robotę.
Ciężko to wycenić na podstawie samego rysunku.
Przykładowo lampa sufitowa w sypialni. Może wystarczy cofnąć przewód i będzie ok. Ale znając życie wymagana będzie wymiana na nowy. Jak wymiana na nowy to kucie obok istniejących przewodów których nie można uszkodzić czyli odpada kucie sprzętem elektrycznym a trzeba będzie przejść na młotek z przecinakiem. itd.
  • Odpowiedz
@osiol3k: wątpie aby ktoś ci to wyceniał na podstawie ile centymetrów musisz przesunąć punkt itp.
większość osób powie ci że przeniesienie/dodanie/unusnięcie punktu to 150-250 zł i przelicz sobie przez ilość poptrzebnych przeróbek
  • Odpowiedz
@Natenczas-Wojski: dzięki za propozycję ale generalnie to chciałem się dowiedzieć, czy elektryk, z którym dobijałem targu, nie próbuje ze mnie zedrzeć siana. Zawołał 5k razem z materiałami (nie licząc gniazdek). Siedzą właśnie w mieszkaniu dzisiaj i w poniedziałek kończą. Na czasie mi zależy bo panowie od wykończenia zaraz wjeżdżają
  • Odpowiedz