Aktywne Wpisy
Marek_Tempe +146
Nowy wspaniały świat to jedna z najsłynniejszych antyutopii w literaturze XX wieku. Przedstawiona w powieści Huxleya wizja przyszłego społeczeństwa, które osiągnęło stan całkowitego zorganizowania i zrealizowało ideał powszechnej szczęśliwości, jest wizją przerażającą. W roku 2541 (czyli w 632 roku nowej „ery Forda”) obywatele Republiki świata powstają w rezultacie sztucznego zapłodnienia i klonowania. Od niemowlęcia poddawani są wszechstronnemu psychologicznemu i biologicznemu warunkowaniu - po to, by w wieku dojrzałym stać się cząstkami kastowej
viero +130
kołchoz mnie tak męczy że ja pjerdole, nawet jak mam weekend to nie umiem się nim cieszyć, to jest tortura psychiczna a do niczego innego się nie nadaję, nie umiem znaleźć sobie innej pracy bo jestem niezaradny życiowo a jak rzucę kołchoz to czeka mnie bezdomność, jestem w dołku psychicznym i nie wiem gdzie prosić o pomoc
#przegryw
#przegryw
Podpytywałem mechaników z okolicy, nawet ukierunkowanych w daną markę, ale nikt nawet nie chce spojrzeć.
#gdansk #trojmiasto #gdynia #motoryzacja
Jezeli wiesz ze jest do regeneracji, to wymień poprostu, na regenerowaną.
Nie mam dobrych doświadczeń z ASO, poza tym nie będę tam jechał z wiekowym
Pezal, ale trochę drogo. Możesz zadzwonić i przedstawia Ci przez telefon wstępna kalkulacje kosztów.
Regenerację turbo przerabiałem na przykładzie 2.0 HDI (turbo niby ok, ale samochód "się budził" jak benzyniak bez turbo), moje doświadczenia pokrywają się z tym: https://www.youtube.com/watch?v=c4G_4SQXDpA&t=540s
@Shell136: jest kilka firm które się zajmują naprawą , PEZAL pomiń bo mają ceny z innej galaktyki
pierwsze co zrób to test przelewu i on prawdę ci powie o stanie wtryskiwaczy, turbina jest łatwiejsza w diagnostyce
jaka marka model silnik?
@JestemKrzysio: Wtryski mam tylko do sprawdzenia, bo bardzo delikatnie jeden przecieka + wymiana podkładek.
Samochód i tak ma >90 km także moc mi jest kompletnie nie potrzebna. Ma tylko jeździć. Zależy mi żeby do komory nie wpadła łopatka po wytarciu łożysk ( ͡° ͜ʖ ͡°). Już lekko przepuszcza olej.