Wpis z mikrobloga

@killerpizza: Oooo Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że nie tylko wygodnie w domku będę pisać projekt, ale także zadanka z ćwiczeń mogę sobie w spokoju w domku robić :D Boskie to :D

@wyc: Ja to wrzucam do jednego wora, bo to wszystko jakoś podchodzi pod ekonometrię. W sumie jeżeli być tak bardzo dokładnym, to teraz się zajmuję głównie szeregami czasowymi. Przedmiot to Empiryczna polityka finansowa :D
@tusiatko: jaki kierunek studiujesz? :> Ja mam warunek z eko tylko dlatego ze liczymy to ręcznie zamiast wklepać w program i po prostu zinterpretować wynik... sama chyba wiesz ile schodzi policzyć estymacje później mnożniki dla modelu wielorównaniowego ... a wiadomo walniesz sie w 1 macierzy i całe zadanie źle... tu daszka zapomnisz... ehhh lubie ten przedmiot jednak liczenie tego ręcznie mnie przerasta...
@killerpizza: Ja się cieszę z takich pierdół, z takich programów, albo ebooków na necie. Nie lubię siedzieć na uczelni i unikam bibliotek i pracowni jak ognia :P Dlatego się cieszę, bo będę mogła w domku sobie wszystko robić :P
@wyc: ekonomię stosowaną. Wiesz, no u nas też trzeba wiedzieć co i jak obliczyć :) Na egzaminach dają nam za to czasem screeny z programów do interpretowania, ale są też zadania do ręcznego liczenia i nie ma wyproś wybłagaj :P Teraz mam też mikroekonometrię w tym semestrze i będzie zgrzyt i płacz hehehe już widzę to :D
@killerpizza: Można się rozwalić na krześle, siedzieć do późna, drzemkę sobie uciąć jak trzeba :D

@wyc: No to masz w sumie podobny kierunek do mojego. No ja do tej pory studiowałam w sumie wszystko naraz, bo i zarządzanie i rachunki i ekonomię, ale na mastera już się szło na specjalizację, więc poszłam na to co najciekawsze :) Mało osób to interesuje tak naprawdę, na roku takich jak ja, tzn. z