Wpis z mikrobloga

Jaką apkę do odtwarzania muzyki muszę mieć, żeby móc sterować muzyką z telefonu z poziomu kierownicy i ekranu centralnego w #bmw ? Obecnie mam domyślną apkę od muzyki z #xiaomi i jest #!$%@?, czasem pokazuje utwór jako 1/1 na playliście - wtedy guziki na kierownicy w ogóle nie potrafią przewinąć kawałka do następnego, te z radia przewijają i leci inny utwor ale dalej jako 1/1. czasem pokazuje 1/faktyczna liczba utworów, ale wtedy da się tylko dać utwór dalej/wstecz, nie da się ani z poziomu ekranu centralnego, ani z poziomu guzików na kierze wybrać konkretnego utworu (jak słucham z płyty, to sobie mogę pokrętłem albo suwakiem na kierownicy wybrać konkretny utwór z całości, a nie przewinąć do następnego w kolejce odtwarzania). Jest jakieś rozwiązanie tego problemu, czy taki urok łączenia się po BT w tym samochodzie?

Auto to bmw serii 3 f30/31/34 po lifcie, nie mam pojęcia jaka wersja idrive, ale ostatnia aktualizacja w serwisie była pod koniec 2019 z tego co widziałem.

#motoryzacja #multimedia #samochody
  • 4
@Pawicaa: Nie próbowałem, bo nie korzystam ze spotify, ale w sumie muszę spróbować, bo to żaden problem przerzucić się. Znajoma puszczała muzykę z youtube z Iphone'a i kawałki wisiały jako "nieznany utwór", ale w inny sposób nie próbowałem puszczać muzyki z telefonów z jabłkiem u siebie.
@Euph0 Spotify działa z mojego Xiaomi w połączeniu z bmw i można na kierownicy zmieniać utwory. Kiedyś włączała się aplikacja w BMW Spotify ale od pewnego czasu już nie pokazuje, aplikację BMW mam kupioną ale przestała współpracować z androidem. Podejrzewam że z jabłuszkiem działa