Aktywne Wpisy
Juliusz-Banioski +78
#mecz
jakie macie swoje ulubione powiedzonka/zwroty, które mogą nie być już zbyt powszechnie używane, zwłaszcza w życiu codziennym ale was bawią albo po prostu je lubicie?
ja zacznę:
- ile to będzie na stare?
- to trzeba usiąść na spokojnie
ja zacznę:
- ile to będzie na stare?
- to trzeba usiąść na spokojnie
Hej. Lepiej kupic dwa zasilacze 600W czy jeden 1200W? Sa jakies komplikajce przy polaczeniu ich pod jedno mobo?
@md5sum: To daje zasilanie. Ale nie podłączaj tak, ponoć to nie zbyt bezpieczne. Lepiej dawać zasilanie przez molex
@cranberry250: Ale jest inny port. Z tego co ja czytałem to podączenie czyli 15 PIN SATA jest słabiej przystosowane do ciągłego obciążenia niż molex. I to właśnie wtyczka, a nie przewód jest słabym punktem. Molex ma wytrzymałość też chyba na większe obciążenie.
No ale równie dobrze, mogłem czytać nieprawdę.
@md5sum: Nie. Znaczy musisz i tak dać zasianie do raisera, oprócz głównego kabla zasilania do GPU. Raiser symuluje PCIE, normalnie GPU ciągnie część prądu z portu PCIE po za tym co ciągnie ze swojego kabla.
Zastanawiam sie nad iloscia ram - 4 czy 8 gb na windowsa?
@md5sum Ilość slotów PCIE nie ma znaczenia, bo możesz używać splitterów (czyli takie cuda co z jednego portu x16, lub x4 robią 4 porty usb do podpięcia riserów).
Oczywiście płyta może nie udźwignąć tego, ale warto spróbować jak planujesz więcej kart niż masz portów