Wpis z mikrobloga

Panowie i Panie mam dość #!$%@?ę ten januszex zastanawiam się nad jebnięciem papierów i wyjechaniem za pracą do Holandii czy Danii. Pracuję w tej firmie 5 lat i jedyne co się dorobiłem to garba na plecach od dojazdu zajechania auta i kolejne dobijam a jest na kredycie #!$%@? to. Niby nie zarabiam źle na okolicę ale #!$%@? 3200zł gdzie znajomi mają po 4 tyś na produkcji to #!$%@? mnie strzela i łamie w karku.
Praca texhnologa-programisty CNC..
#cnc #pracbaza #januszex
  • 8
  • Odpowiedz
@Januszzex: Ja moge ci jedynie polecic emigracje. Co prawda jestem w innym kraju niz te o ktorych myslisz, ale uwazam ze warto sprobowac zyc w innym kraju. Nawet jesli ci sie nie spodoba (bo emigracja nie jest dla wszystkich) to bedziesz szczesliwszy potem w polsce. A moze bedzie tak jak ze mna ze znajdziesz swoje miejsce na ziemi :)
Powodzenia.
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: Powiem ci tak nie mam dzieci/żony jedynie rodzina ale jak to introwertyk wolę mieć słaby kontakt tak więc jedynie co mnie trzyma to przyzwyczajenie i w głebi ducha szkoda uciekać z kraju. Patrząc z perspektywy paru lat to tylko je zmarnowałem bo nic kompletnie nie mam i #!$%@? się od 1 do 1 każdego miesiąca.
  • Odpowiedz
@Januszzex: Ja wyjechałem do uk jak miałem 20 lat i nie żałuje, nie miałem żadnych przyjaciół w pl, tylko rodzina. Zarabiam cały #!$%@?, bo lekko ponad minimalna ale żyje spokojnie, bez stresu. Stać mnie na wszystkie rzeczy niezbędne do życia. Poznałem nowych ludzi, mam znajomych. Jest lepiej. Sprobowac zawsze warto.
  • Odpowiedz