Wpis z mikrobloga

@Opornik w sumie zadajesz pytanie to sobie odpowiem ( ͡º ͜ʖ͡º) nie lubię ryb po obróbce cieplnej? (nie wiem jak to nazwać, w puszce git, koreczki mniam, wędzona makrela sztos, ale dorsz czy pstrąg z patelni to oblech) z wyjątkiem filetów z mintaja. W tym roku pierwszy raz smażę łososia, zobaczymy co na to moje kubki smakowe :)
@shalisek: Słodkowodnych też? Morskie są dla mnie prawie bez smaku, rzadko kupuję. Za to słodkowodne aż aromat roznoszą.
Właśnie wsuwam pasztet ze szczupaka od mamy, fajnie mieć rodzinę na mazurach. :P
@Opornik pasztet z ryby? ( _) dziwne, dziwne xD jak jest coś takiego i ci smakuje to git ( ͡º ͜ʖ͡º) w sumie pasta z makreli też istnieje, a kto by się spodziewał. Co do słodkowodnych to mam wrażenie, że smakują wszystkie tak samo czyli źle xD
@shalisek: Wcale nie zaskakuje mnie twoje zdziwienie. Parę dekad temu poczęstowała nas takowym dziewczyna mojego dziadka, też byliśmy w szoku żeby z ryby pasztet robić, ale naprawdę nam posmakował. No ale to muszą być porządne ryby, niestety.