Aktywne Wpisy
Milo900 +1
Iść na sor?
Dzis robilem porzadki w ogrodzie, stare konary przesuwalem , dzewka, drewko itp. duzo robali bylo.
Poszedlem do domu, wykapalem sie i tak dziwnie dretwieje mi to miejsce, delikatnie piecze xD
Generalnie cierpie na nerwie lękową, zwiazana ze stanem zdrowia i sobie wkrecilem ze mnie jakis pajak ukasil albo cos innego.
To
Dzis robilem porzadki w ogrodzie, stare konary przesuwalem , dzewka, drewko itp. duzo robali bylo.
Poszedlem do domu, wykapalem sie i tak dziwnie dretwieje mi to miejsce, delikatnie piecze xD
Generalnie cierpie na nerwie lękową, zwiazana ze stanem zdrowia i sobie wkrecilem ze mnie jakis pajak ukasil albo cos innego.
To
incar +92
znane "aktywistki" z granicy podczas wizyty policji wyciągają kartę rasizmu, nie wiem dlaczego ale podniosło mi to cukier niebezpiecznie.
#bekazlewactwa #granica #wojsko #afera #policja
#bekazlewactwa #granica #wojsko #afera #policja
Znalazlem nieco informacji w internecie, ale są zdawkowe, a nie jest to etap, na którym podejmę się zatrudnienia doradcy :-)
Pytań jest kilka:
- kupując jako osoba prywatna, ocleniu nie podlegają przesyłki o wartości do 150 euro. Jeśli jednak zakupuję towar jako przedsiębiorca na dalszy handel to czy powinienem oclić każdy towar, bez względu na wartość przesyłki w jakiej do mnie przyszedł?
- czy w takiej sytuacji koszt cła podlega rozliczeniu jako koszt prowadzenia działalności?
- czy za wyjątkiem faktury VAT od sprzedawcy oraz dokumentów dotyczących oclenia produktu,
2. Można było zaliczyć cło do kosztów uzyskania przychodu. Piszę w czasie przeszłym, ponieważ nie prowadzę działalności od kilku lat i nie jestem pewien