Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
#sukces #przemyslenia #czujedobrzeczlowiek #psychologia

Ostatnio dużo myślę nad swoim miejscem w życiu. Przewijają mi się dwa tematy: 1. Podejście do własnej porażki; 2. Podejście do swojego sukcesu.
Ad 1 - staram się nie karać siebie za swoje porażki i traktować je jako LEKCJE. Cenne i trudne, ale LEKCJE.
Ad 2 - staram się już nie umniejszać swoich sukcesów mówiąc, że "to był fart", "w sumie to nic wielkiego", "przecież nie ma za co dziękować"...
Nie dezawuujcie swoich sukcesów (nawet drobnych), nie umęczajcie się za swoje porażki, tylko pomyślcie, czego Was to uczy.
Szukając tego dla siebie trafiłam na mem, który jak dla mnie jest strzałem w dziesiątkę. Dzielę się z Wami.
LizavietaNebulla - #sukces #przemyslenia #czujedobrzeczlowiek #psychologia 

Ostatnio...

źródło: comment_1640164036eFOZX6Vd5S2W0Mma8xrO2M.jpg

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LizavietaNebulla: wychowanemu w Polsce (równanie do średniej, nie wychylanie się, nie wymądrzanie się....) i środowisku katolickim (jesteś winny od urodzenia, bądź posłuszny, bogactwo i sukces materialny nie są dobrze widziane...) może być ciężko. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@LizavietaNebulla: fajnie, że się starasz, w dobrym kierunku idziesz. A jak podchodzisz do cudzego sukcesu/porażki? Najczęściej ludzie z łatwością usprawiedliwiają swoje porażki i wyolbrzymiają sukcesy, natomiast do cudzych podchodzą właśnie tak, jak ty wcześniej do własnych - cudzy sukces to fart
  • Odpowiedz