Wpis z mikrobloga

Hej wykopki
Dostałem sie wreszcie na staż java, który rusza po świętach, po 2 miesiacach podpisuje umowe z firmą i zaczynam jako junior. Umiem z javy troche, git, mysql, hibernate, jdbc etc
Rozmawialem z rekruterem, przedstawilem to co wlasnie umiem i powiedzial, ze chetnie mnie przyjmą. Pytanie do was, jak wyglada ogólnie staż? Bo zaczalem sie stresowac troszke, ze nie bede ogarniac etc ;d Z ciekawosci bym sobie poczytał, dzieki wielkie es

#it #programowanie
  • 12
  • Odpowiedz
@cppguy: Tak, staż będzie płatny, w sumie ciekawe ile mi zaproponuja, oczywiscie kokosów sie nie spodziewam. Rekruter powiedzial, ze kokosów nie bedzie ale juz po stazu, mowil, ze juniorzy nie narzekają na stawki
  • Odpowiedz
@Radsonowskyy: Będzie git, ja zaczalem ponad miesiąc temu i tez byłem obsrany. Zostałem wrzucony od razu do pracy z klientem, przy prawdziwym projekcie. Najgorsze będzie wdrożenie do projektu, bo ja sam na to narzekam (u mnie było byle jakie), ale to w leży po stronie firmy ;)
  • Odpowiedz
@Radsonowskyy: jakbyś potrafił wszystko to byś był seniorem, a nie stażystom. Nie ma w tej branży człowieka, który by wiedział wszystko ale są ludzie, którzy nie wiedzą ale jak jest potrzebne do czegoś to zaraz wiedzą
  • Odpowiedz
@Radsonowskyy: Nie, tzn. Na rozmowie wprost mówiłem co robiłem, z czym miałem doświadczenie i głównie mnie z tych tematów pytali, wiec raczej wiedzieli na co się piszą. Co prawda były takie sytuacje, w których mój buddy (jako jedyny z całego teamu, bardzo specyficzny człowiek :)) uważał ze coś powinienem umieć, to mu grzecznie powiedziałem, ze znam tylko podstawy danej rzeczy oraz w ofercie stażu było napisane, ze mnie tego naucza w
  • Odpowiedz
@Radsonowskyy: hej, mógłbyś mi trochę opowiedzieć jak zdobyłeś ten staż? Jakie mieli wymagania, co ci najbardziej pomogło w znalezieniu pracy (projekty, aktywność na gicie, znajomość jakiś technologii)? Czego się uczyłeś i z jakich źródeł? Ile czasu zajęła Ci nauka? Sory za tyle pytań, ale sam zaczynałem studia informatyczne jestem na drugim roku ale znam tylko podstawy Javy i przez depresję pewnie będę miał problem z przejściem na 4 semestr bo jestem
  • Odpowiedz