Wpis z mikrobloga

#gry #xbox #xboxseriesx #halo #pcmasterrace

Co do nowego Halo to moim zdaniem gra między 8 a 9. Fanem serii nigdy nie byłem, ale ta część jest naprawdę dobra. Strzela się miodnie, naprawdę miodnie i to jest największy plus tej gry, ale to już było widać przy premierze multi. Linka/hak daje bardzo dużo możliwości bo można grać kontaktowo, można przyciągać wybuchające beczki i nimi rzucać, można przyciągać broń, można szybko uciekać z pola bitwy. Powinna być jednak zmapowana do oddzielnego przycisku a nie traktowana jako akcesorium, obecne rozwiązanie powoduje, że w sumie nie opłaca się na nic innego przełączać.

Open World jest Ok. Nie za duży, nie za mały. Dobrze, że mapa nie jest wypełniona znacznikami jak w grach Ubi. Mimo, że misje poboczne są powtarzalne to i tak robi się je z przyjemnością bo strzelanie jest aż tak dobre w tej grze. Fajnie, że można zabrać innych marines i robić z nimi misje poboczne czy główne. To robi wrażenie.

Ta nowa cortana też jest spoko, w ogóle w grze są fajne dialogi chociaż fabuła prosta. Czasami czułem się jakbym grał w Dooma, czasami w ME ale chodzi bardziej o projekt świata.

Gra się dobrze. Multi raczej na stałe wyląduje na dysku konsoli.

Ogólnie zaskakująco dobra produkcja i jedna z lepszych gier tego roku.
LateNever - #gry #xbox #xboxseriesx #halo #pcmasterrace

Co do nowego Halo to moim ...
  • 8
  • Odpowiedz
@LateNever: Uważam podobnie, Halo Infinite to świetna gra, daje mi multum zabawy zarówno w singu jak i multi. To mój główny tytuł na 2022 i personalne GOTY 2021. Na świecie odniesie sukces ale nie w Polsce. Tutaj zawsze będzie uważana za śmieszną kosmiczną szczelankę, wydaną na złą konsolę. Gdyby wyszła na PS byłaby wychwalana pod niebiosa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LateNever: imho linka jest bardzo ważna, ale kiedy nauczysz się wykorzystać taki np. radar to zmienisz zdanie i szybko się nauczysz przełączać akcesoria. ;)

Nie zapomnij również, że akcesoria mają upgrade.
  • Odpowiedz
@Jubei: Wiem, wiem ;) Ale ja lubię grać bardzo agresywnie i bez linki nie daje rady. Moje ulubione połączenie to linka + legendarny miecz. Przyciągam się do wroga, #!$%@?, przyciągam się do kolejnego znowu #!$%@?, życie zaczyna spadać to #!$%@? za pomocą linki. Bez linki bym zginął w ciągu kilku sekund.

Mini bossów rozwalam podobnie. Ostatnio wlazłem na szczyt, zeskoczyłem z niego idealnie na typa, 4-5 uderzania mieczem, koleś leży martwy
  • Odpowiedz
@LateNever: jeżu, zagrajnik nic się nie zmienił.
Dalej jest irytujący, nahajpowany na wszystko i byleby złego słowa nie powiedzieć bo urazi jakąś korporację i nie będzie pieniążków ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@LateNever: Ale zaraz zaraz. Nie czaje tego nowego AI, w ogóle co to za głupia nazwa Broń? Przecież Cortana nas zdradziła w Halo 5, a ta nowa AI czyli Broń (nie mogli jej jakoś inaczej nazwać?) wygląda właśnie jak młoda Cortana i ma ten sam głos podkładany przez Jan Taylor. To ma jakiś związek jakiś czy coś?
  • Odpowiedz