Wpis z mikrobloga

Skyfall próbą stworzenia niezłej sensacji z agentem 007 w roli głównej. Według mnie jak najbardziej udaną, ze świetnie wykreowanym "złym charakterem". Jednak nie o to mi teraz chodzi, jak podoba się Wam main theme wykonany przez Adele? Przed kompem nie robi takiego wrażenia, ale w kinie w połączeniu z wizualizacjami w dobrym, "bondowskim" stylu gniecie jaja.

http://www.youtube.com/watch?v=7HKoqNJtMTQ&feature=related

#skyfall #bond #filmy #adele
  • 6
@szczepqs: Nie czytałem nic, a nic o tym filmie, by nie ponieść się emocjom - pozytywnym czy też negatywnym - już przed obejrzeniem, więc głos Adele był dla mnie wielkim zdziwieniem. Pierwszy dźwięk i... "zaraz, co oni zrobili?". Na szczęście po chwili okazało się równie świetnym motywem, co wspomnienie starego DB5. :)
Też tak uważam, najlepszy Bond z Craigiem. Lubię starego Bonda - Moore świetnie sprawdził się w roli angielskiego szpiega, Sean Connery pokazał klasę w Goldfingerze, a Craig zapisał się na kartach historii MI6 jako najbardziej dynamiczny odtwórca poprzez Skyfalla. I wielkie dzięki za powiew świeżości - na dodatek o klasę wyższy niż Quantumowski.
@rstyle: właśnie wróciłam z kina i muszę przyznać rację, generalnie utwór nie jest zły, ale w kinie robi dużo lepsze wrażenie. Sam film też dobry, a na pewno najlepszy z tym odtwórca roli 007.