Wpis z mikrobloga

Mirasy #ksiazki - mam #pytanie

Czy niżej uwidoczniona pozycja książkowa jest napisana pod prawicowo-krytyczne, nieprzychylne tezy i wyobrażenia, czy może Piotr Gociek stara się zachować obiektywizm i stąpa po liberalno-konserwatywnym, wyważonym gruncie? Chodzi mi o to, czy to nie jest książka pisana analogicznie do artykułów na Niezależnej, Do Rzeczy czy innych Frondach?

Bardzo ciekawi mnie tematyka polskiej historii najnowszej, ale jak ma to być skrajnie zabarwiony politycznie, propagandowy paszkwil na Platformę to podziękuję.
Pobierz
źródło: comment_16382847449OR3V4Ax7NZVsrJJL482ng.jpg
  • 2
@TetraHydroCanabinol czytałem obie części, IMO to interesujący punkt widzenia, jasne że autor ma swoje poglądy i preferencje ale raczej należy do tych krytycznych zwolenników dobrej zmiany. Tylko że te książki dotyczą głównie PO i Tuska bo gdy powstawały PiS dopiero obejmował władze. Na rynku raczej niewiele jest książek o podobnej tematyce, moim zdaniem warto. Tak samo uważam że trzy książki Ziemkiewicza polactwo/michnikowszczyna/cws/ to dobra publicystyka nawet jeśliby nie zawsze mi po drodze