Wpis z mikrobloga

@wybacz: goBack nie działa w ten sposób, że jeżeli jesteś na /users/maciek to przekieruje się na /users, tylko na poprzedni route na którym byłeś, czyli z /settings przeszedłeś na /users/maciek to jeżeli komponent podpięty pod ten route użyje goBack to cofnie Cię z powrotem na /settings.
@AntyKuc:

goBack nie działa w ten sposób, że jeżeli jesteś na /users/maciek to przekieruje się na /users, tylko na poprzedni route na którym byłeś

dlaczego zalozyles, ze myslalem, ze to tak dziala? xD

czyli z /settings przeszedłeś na /users/maciek to jeżeli komponent podpięty pod ten route użyje goBack to cofnie Cię z powrotem na /settings

no spoko, ale jak odswieze strone to mam chyba na stosie /users/maciek i przez to musze
@wybacz:

no spoko, ale jak odswieze strone to mam chyba na stosie tego routera /users/maciek i przez to musze kliknac 2 razy zeby zadzialalo

Czyli jesteś na /users przechodzisz na /users/maciek, robisz refresh strony i jesteś z powrotem na /users/maciek i wtedy liczysz, że goBack przekieruje Cię na /users? Bo jeżeli tak, to wtedy poprzednia strona to też będzie /users/maciek i dlatego działa dopiero za drugim razem. Gobackiem tego nie ograsz
@AntyKuc:

liczysz, że goBack przekieruje Cię na /users

nie musze liczyc bo jak 2 razy klikne to mnie przenosi, jak wylacze aplikacje i wlacze od nowa to wtedy historia sie czysci i mnie cofnie w ogole z aplikacji przy cofaniu

ja chce osiagnac cos takiego, ze jezeli nie odswiezylem strony to mnie cofa do tylu, a jak odswiezylem strone to cofa mnie do zdefiniowanej sciezki
@wybacz: musiałbyś ręcznie logować sobie historie zmian routingu do jakiejś zmiennej, bo nie masz dostępu bezpośrednio do api przeglądarki z historią. I teraz jak user sobie odświeży stronę to automatycznie będziesz miał tą zmienną pustą.