Aktywne Wpisy

yourgrandma +54
#wykopoweprzeboje
W głosowaniu wybraliście na następną kategorię edycji Piosenki afrykańskie.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. No i najlepiej napiszcie oddzielnie wykonawcę i tytuł (w tej kolejności
W głosowaniu wybraliście na następną kategorię edycji Piosenki afrykańskie.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. No i najlepiej napiszcie oddzielnie wykonawcę i tytuł (w tej kolejności
źródło: afrykanskie
Pobierz
czasnawykopki +91
Piękny moment na giełdzie.
XTB po 100 zł. A kto to widział (╯°□°)╯︵ ┻━┻ i do tego ponad 100 % niezrealizowanego zysku #gielda #meczennicyxtb #xtb
XTB po 100 zł. A kto to widział (╯°□°)╯︵ ┻━┻ i do tego ponad 100 % niezrealizowanego zysku #gielda #meczennicyxtb #xtb
źródło: IMG_2101
Pobierz

Coś mi kompilator nie przepuszcza tego a z własną funkcją to działa, tylko chciałem to zmienić na maina bo trochę głupio żeby main był tylko aby wywołać jedną prawdziwie główną funkcje XD
#programowanie
@Whiskeyjack29: @Kedamik: proszę nie (╯︵╰,) słusznie macie zakaz stosowania goto.
@Kedamik: użycie rekurencji to bardzo zły pomysł. lepiej użyj pętli.
@Whiskeyjack29: nie wiem z czego to wynika. natomiast ja mogę powiedzieć, że trochę grzebałem w kodzie linuxa na studiach i zdecydowanie to nie był wzór dobrze napisanego kodu. miejscami jest wręcz amatorski.
@Whiskeyjack29: jak się pisze jakieś funkcje na 250 linijek to może potem trzeba pisać goto, żeby przeskoczyć z linijki 120 do 248. naturalnym rozwiązaniem tego problemu jest podzielenie funkcji na mniejsze funkcje i wtedy nie ma
@Whiskeyjack29: Zdziwiłbyś się. Rośnie trend weryfikacji oprogramowania i nie dotyczy to tylko embedded czy automotive. Mamy zweryfikowane kernele, pracuje się nad zweryfikowanymi
Weryfikacja oprogramowania stała się dużo bardziej automatyczna i
@Whiskeyjack29: To zdanie z automata sugeruje, że wiele z tych funkcji jest zwyczajnie zbyt złożonych.
Goto przede wszystkim zaciemna całkowicie przepływ kontroli, a nawet dla kompilatora takie losowe skoki utrudniają analizę CFG, gdyż takie skoki z
@Kedamik: Masz źle zaprojektowany logiką w programie. Jeśli w jakimś przypadku musisz rozpocząć działanie programu od początku, to tak naprawdę cały program jest pętlą która wykonuje się aż zostanie spełniony pewien warunek. Implementując to jako pętlę typu while(true) napiszesz kod, który będzie odpowiadać faktycznej semantyce twojego
W każdym warunku: success &= run_a() == 0; (każda metoda powinna zwracać kod błędu, zwłaszcza w POSIX)
Na końcu:
Komentarz usunięty przez autora