Wpis z mikrobloga

@zobq: ja Alexa lubię, ale po prostu według mnie nie nadaje się do F1. Jak będzie dobrze jeździł to niech go chwalą, ale według mnie nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki i nie zdziwię się jak pożegnają go po sezonie, ponownie proponując fotel na zastępstwo
  • Odpowiedz
@mala_ala: Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki znaczy, że pierwsze doświadczenie nie musi definiować drugiego, bo wchodząc drugi raz do rzeki, ona jest już inna. Mówiąc to, potwierdzasz, że Albonowi może pójść lepiej, bo w innym zespole i przy innych oczekiwaniach, innej rzece, wszystko będzie wyglądać inaczej.
  • Odpowiedz
@Jailer: @Vegetan: i oto przybył Heraklit z Efezu. Panowie, ja polonistką nie jestem, ale myślę, że większość zrozumie co miałam na myśli, a nawet jak ktoś chce się wgłębiać w to, to bądźmy szczerzy - ta Rzeka z Nilu zmieniła się w Klonownicę co najwyżej.
  • Odpowiedz
@mala_ala: Ja też nie jestem polonistą, ale powiedzeń i przysłów używam poprawnie, a jak nie wiem co znaczą, to nie używam ;) Ale nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, dlatego następnym razem już użyjesz poprawnie ;)
  • Odpowiedz