Wpis z mikrobloga

właśnie skończyłem 3 odcinek #koloczasu i co to #!$%@? jest (°°

co do smoka:

Białe płaszcze:

strażnicy:

ps. czwarty odcinek:
powstrzymywanie Logana:

moc:

trochę mi nie pasują te aktorki jako czarownice, nie pamiętam czy tu też mogły jak w wiedźminie trochę poprawiać swoją aparycję za pomocą magii, ale jednak jakoś sobie ich bardziej wyniosłe wyobrażałem w eleganckich szatach nawet do walki, a tu większość wygląda jak biedne mieszczanki a nie kobiety władające światem.
Może i jestem rasista, ale wioska na krańcu świata w górach a tam kolorowo jak na paradzie równości.
Ale widze trochę zaczynają wyjaśniać więc może jednak się ten serial rozkręci, jak nie będzie oglądalności na począku to szkoda bo to chyba jest 15 tomów, więc przy dobry prowadzeniu taki GoT czy LotR się chowa.
Można naprawdę epicki serial z tego zrobić, tylko niech uciągnie pierwszy sezon.
co do czarownic:

• 8
@hoszin oglądalność podobno jest bardzo dobra, tylko oceny przeciętne jak na taką dużą produkcję. Powinni się bardziej postarać przy pierwszych dwóch odcinkach zdecydowanie. Ten akcent, że kobieta może być smokiem trochę też mnie denerwował, ale w sumie żaden serial nie jest nigdy kopią książki. Z tym Loganem było dobrze wyjaśnione w czwartym odcinku - wkradły się do jego obozu w nocy i odcięły od źródła kiedy spał. Logain to w końcu nie
@hoszin żeby odciąć kogoś od źródła kiedy ktoś nie korzystam z mocy było z tego co kojarzę bardzo łatwe. Wystarczyła ilość mocy podobna (nawet mniejsza) do osoby odciętej. 13 czerwonych ruszało pewnie bo to bezpieczna liczba? Szczerze nie pamiętam. I nie kojarzę, żeby używali jakiejś armii do złapania logaina w książce. Ale czytałem dawno temu to mogę się mylić