Wpis z mikrobloga

@cocoapuff: to jest moje prywatne zdanie i nie musisz się z nim zgadzać ;) Mówię tak, bo klasyki z reguły to szeroki gryf w połączeniu z nylonami - potrafi być to całkiem upierdliwe przy łapaniu chwytów i wydobywania poprawnych dźwięków. Dużo osób narzekało na wybór pierwszego klasyka - ja również wolałem szaprać metalowe. Łatwiej moim zdaniem nauczyć się na akustyku albo elektroakustyku :)
  • Odpowiedz
@2green: Nie żebym się wtrącał do rozmowy, ale dałoby rade polecić jakąś gitare dla początkującego, już nie koniecznie za 200 zł, zawsze można odłożyć więcej ;) Przypominam że to dla kompletnego laika :p
  • Odpowiedz
@Bercik899: Ja Cię nie chcę wprowadzać w błąd bo moją wybierałem jakieś 10 lat temu i nie mam pojęcia jakie obecnie modele są godne polecenia. Połaź po forach gitarowych - tam ludzie codziennie pewnie mają takie pytania na forum i doradzą dużo lepiej niż my tutaj.
  • Odpowiedz
@Bercik899: każda gitara jest dobra, naprawdę potrzebujesz tylko ogromnej motywacji i wytrwałości bo wtedy na najwiekszym gównie nauczysz sie grać, dobrze zeby miała wygodny gryf który nie jest gruby
  • Odpowiedz