Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#ps #ps4 #ps5

siemanko, potrzebuje pada do kompa na Bluetooth. będzie używany z emulatorem ds windows. opłaca się brać tego od ps5? jest jakaś różnica względem dualshocka4? podobno nowych ficzerow i tak na kompie nie obsłuże.
polecicie jakiś zaufany sklep w dobrej cenie?
  • 16
  • Odpowiedz
@xmoneke: Najlepiej brać pada od xboxa series pod PC'ta, ja korzystam i jest to mega wygodne, nie trzeba żadnych zbędnych programów/emulatorów. Jedyny problem to że musiałbyś kupić akumulatorki żeby po baterie do pada nie latać co jakiś czas.
  • Odpowiedz
Jedyny problem to że musiałbyś kupić akumulatorki żeby po baterie do pada nie latać co jakiś czas

@m4ni3k1337: Po co? Ten pad działa bez baterii na samym kablu, a i tak się siedzi przy kompie w 98% przypadków to i nawet blutacz nie jest potrzebny.
  • Odpowiedz
@xmoneke: nie bierz tego pada, bedziesz mial w kolko problemy. jak nie chcesz miec totalnie zadnych to wez nowego xboxowego, przyzwyczaisz sie. mialem pady logitecha, uzywalem padow z ps4 przez ten ds fix, pad z ps5 dziala na kablu, na bluetooth tak sobie (win10), raz z czyms ze steama dziala, raz nie dziala, z tego klineta odpala, z innego nie, bezposrednio z exe nie odpala, ale jak na sile dodasz do
  • Odpowiedz
No tak jak pisze ziomeczek @hekktik . Ja sobie pada XOne od kuzyna pożyczyłem na parę dni żeby potestować w assasinie no i podpiąłem i grałem sobie na kablu. Windows sam wszystko ogarnął gra też. Cała filozofia. Z tym od PS5 pewnie prędzej czy później napotkasz problemy. @xmoneke:
  • Odpowiedz
@xmoneke: z doświadczenia powiem tak. Pad od xboxa na pc 0 problemów. Pad od ps4 czy po kablu czy po bt to niestety zdarzały sie jaja w postaci nagłego zgaśnięcia i to niewazne czy po kablu czy po bt, a w przypadku fify to #!$%@? x10.

Ewentualnie pad od Razera ale to koszt lekko 500zl
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
dzięki wszystkim za odpowiedzi
jak wspominałem, nie chce się przesiadać na pada od Xboxa bo nie lubie jego wymiarów, analogów tam gdzie są strzałki na ps. z emulatorem na windowsa, pad od ps4 zachowuje się jak ten od Xboxa (a nawet lepiej bo można zmieniać wszystko praktycznie) - to tip jakby ktoś miał problemy z padami od ps na kompie.

a ktoś używa w ogóle pada od ps5 na kompie?
@mxhugo @
  • Odpowiedz
pad od ps4 zachowuje się jak ten od Xboxa (a nawet lepiej bo można zmieniać wszystko praktycznie)

@xmoneke: Dodam jeszcze tylko, że na windows jest aplikacja xbox accessories gdzie również można dowolnie bindować klawisze / pada
  • Odpowiedz