Aktywne Wpisy

qaluhilak +51
#tldr chłop się topił we Wrocławiu w fosie miejskiej, przepraszam za skladnie i błędy ale chciałem to opisać na świeżo i nie mam sily tego redagować, bardzo ciekawy wątek policyjny i nie tylko ( ͡º ͜ʖ͡º) akcja działa się koło 22:30 25.10
Na czerowno miejsce gdzie wpadł do wody i gdzie stałem z krzyczącym policjantem a na zielono miejsce gdzie go uratowali.#wroclaw
#112 #policja
Co za akcja
Na czerowno miejsce gdzie wpadł do wody i gdzie stałem z krzyczącym policjantem a na zielono miejsce gdzie go uratowali.#wroclaw
#112 #policja
Co za akcja

Cancermoon +8
Prawda to taka jest ze albo sie urodzisz z jakims talentem i ktos ci go pokaze i to wykorzystasz albo cale zycie kolchoz
Na ile realnie, #warszawa jest bezpieczna w przypadku odpalenia czegokolwiek z terenu #kaliningrad lub #bialorus
1 - ile taki pocisk leci do warszawy ?
2 - ile czasu trwa wykrycie, od momentu wystrzelenia czy przygotowania do wystrzelenia ?
3 - ile czasu od wykrycia trwa decyzja i strzał czymś obronnym ?
4 - gdzie cokolwiek obronnego stacjonuje w okolicy ?
5 - czy zdąży dolecieć nim pocisk doleci do warszawy ?
6 - jak doleci to jaka jest szansa że zestrzeli ?
7 - jak zestrzeli to jakie są szanse ze i tak głowica ulegnie detonacji i wyrządzi szkody nad miejscem zestrzelenia ?
1. zakładając, że Rosja ma w posiadaniu pociski hipersoniczne, które lecą z prędkością ok. 6k km/h, to pokonują w minutę 100km. W linii prostej, między WWA a Kaliningradem jest 277km, więc pociski dolecą sobie w 3 minuty.
Prawda taka że jak Ruskie chciałyby użyć czegoś ciężkiego jak broni jądrowej to Warszawę i każde duże miasto w Polsce złożą jak domek z kart. #!$%@? w razie wojny powinieneś wliczyć w koszta życia w dużym mieście.
Trzeba liczyć na to, że ruscy nie będą na tyle głupi aby użyć takiej broni.
Doomsday clock pokazuje już tylko sto sekund do północy, patrzyłbym na
@tytanowyy: Ja wiem, że się czepiam, ale rakieta raczej nie będzie podróżować w linii prostej na rzucie 2d
@tytanowyy: To chyba 6km/s miało być? Bo przy 6 km/h to taka rakieta czysto teoretycznie prawie dwa dni by leciała.
Faktycznie, gdyby Rosja chciała to by rozjechała. Moje pytanie jednak ma na celu oszacowanie ile czasu upłynie od pociągnięcia za spust, do boom. I co ma szanse wydarzyć się w tym czasie.
Niestety zestawiając to co piszecie
Miało być tak jak napisano
czytaj 6 kilo km/h, tj. 6000 km/h, tzn. Mach 5