Aktywne Wpisy
Apode +159
Goronco +69
Ja #!$%@? dzisiaj samochód mi zgasł na skrzyżowaniu ale od razu go odpaliłem i ruszyłem, ale oczywiście gość z tyłu musiał na mnie już natrąbić (╥﹏╥)
Dziękuję za zniszczenie mi dnia bo teraz dosłownie cały dzień będę o tym myślał przez to że ty ruszyłeś 10 sekund później xD
#zalesie #prawojazdy
Dziękuję za zniszczenie mi dnia bo teraz dosłownie cały dzień będę o tym myślał przez to że ty ruszyłeś 10 sekund później xD
#zalesie #prawojazdy
1. Czy w Zurychu platnosc zblizeniowa jest powszechna? Zastanawiam sie nad przerzuceniem kasy z konta w mBank na Revoult (dopoki nie ogarne Szwajcarskiego konta) ale zastanawiam sie czy bede mogl placic telefonem. Aktualnie nie mam karty do revoulta i raczej nie chcialbym wyrabiac.
2. Czy wyrobienie karty ZVV jest mozliwe od razu na miejscu? Na stronie przeczytalem ze potrzebuja ID i Zdjecie paszportowe ale nie udalo mi sie znalezc nic na temat tego ile czasu trwa wyrobienie jej. Zastanawiam sie bo pewnie od poczatku bede duzo poruszal sie po miescie i okolicach wiec chcialbym to ogarnac jak najszybciej.
@admiral88: co stoi na przeszkodzie?
@admiral88: Tak. Poza automatami ZVV można płacić zbliżeniowo praktycznie wszędzie.
@admiral88: Tak dokładniej, to nie jest to karta ZVV, tylko ogólnokrajowy SwissPass. Samą kartę dostaniesz pocztą, ale na poczekaniu dostaniesz tymczasową w formie wydruku z terminala i z biletu będziesz mógł korzystać od razu. Możesz też zalogować się konto SwissPass w aplikacji SBB