Wpis z mikrobloga

Siemka, kupiłem ostatnio xboxa series s. Grałem tylko na 1 padzie i wczoraj wieczorem pojawiały się komunikaty, że słabe baterie. W końcu pad padł, więc wziąłem drugi i grałem dalej. Dzisiaj wymieniłem baterię, włączyłem pada, konsola normalnie się włączyła, ale padł nie reagował. Próbowałem sparować ponownie i dalej nic. Jak drugim padem wyłączam konsolę, ten pad, który nie reaguje również się wyłącza. Wiecie może dlatego tak się dzieje? Co może być powodem? Pad działa, bo włącza konsole, gaśnie, gdy ją się wyłączy, ale nie reaguje na żadne przyciski.

#xbox #xboxseries #konsole
  • 5
@annotate: Wszędzie nie reaguje. Dioda świeci jak jest włączony, jak wyłączam drugim padem konsole to tamta dioda też gaśnie, więc teoretycznie jest sparowany, skoro też gaśnie. W podłączonych urządzeniach jednak widzę tylko tego działającego pada.
@mattz_ Tak były aktualizowane, próbowałem kilka razy parować i teoretycznie jest, bo mogę za pomocą pada włączyć konsolę, a jak ją wyłączam to pad również się wyłącza.
@dosefurious: Możesz przypiąć ze pad odpala od razu dany profil na xboxie może spróbuj czy to rozwiąże problem. Można tez przewodem podłączyć nie pamietam czy w ps4 czy xone jak miałem problem z połączeniem to łączyłem kablem