Aktywne Wpisy
Rad-X +68
Jakie są wasze wspomnienia z lekarskiej komisji wojskowej?
Ja najgorzej wspominam pomiar siły mięśni odbytu tą #!$%@?ą dmuchaną gruszką z licznikiem. Ja jeszcze rowa nie ogoliłem i później musiałem paznokciami ten lubrykant z niego wygrzebywać. I w ogóle, to najgorsze uczucie tego ciepła tej gruszki po poprzednim kolesiu :/ niby są myte, ale...
A po drugie, to jak przy ważeniu jąder tą łyżką ogarną, że walisz kapucyna i dają cię na stanowisko
Ja najgorzej wspominam pomiar siły mięśni odbytu tą #!$%@?ą dmuchaną gruszką z licznikiem. Ja jeszcze rowa nie ogoliłem i później musiałem paznokciami ten lubrykant z niego wygrzebywać. I w ogóle, to najgorsze uczucie tego ciepła tej gruszki po poprzednim kolesiu :/ niby są myte, ale...
A po drugie, to jak przy ważeniu jąder tą łyżką ogarną, że walisz kapucyna i dają cię na stanowisko
KolorowychSnow +160
Kto w Amazonie wpadł na pomysł, żeby dodać do oferty Sarnie Żniwo? XD
#walaszek #sarniezniwo #amazonprime #kapitanbomba #gitprodukcja
#walaszek #sarniezniwo #amazonprime #kapitanbomba #gitprodukcja
Elektryk dał mi wykaz gniazdek itp.
Na wykazie są włączniki rolet.
Ale dodał info 'jeżeli włączniki mają być sterowane, to trzeba kupić włączniki w wersji monostabilnej podwójne (odbijają) plus orzekazniki F&F str-1.
Moje pytanie. O co chodzi. J o to znaczy, że mają być sterowane? Jak nie kupię tych przekaźników to jak to będzie działać???
#elektryka #budownictwo
@nowekontobomoderacjaniepomaga: to że możesz pilotem albo tel. lub przez neta (zależnie od zamontowanego osprzętu) albo wszystkim naraz plus zwykłym włącznikiem jak do światła, opuszczać i podnosić rolety.
@nowekontobomoderacjaniepomaga: tak. po prostu dołóż tam kable do sterowania jakbyś zmienił zdanie. wiesz, inteligentny dom itd.
Oczywiście wybrane sterowane punkty świetlne również sprowadza się do rozdzielnicy (najlepiej wszystkie). Obowiązkowo skrętka do takich urządzeń jak kocioł CO/PC, rekuperator, rozdzielacz ogrzewania podłogowego, jednostki wewnętrzne klimy. Warto pomyśleć o oświetleniu LED w sufitach i listwach przypodłogowych