Wpis z mikrobloga

@AdekJadek: Że nie zainteresowałem się tym jak miałem dużo czasu na takie rzeczy w szkole średniej. Teraz jestem na studiach i większość po prostu wymaga i zakłada, że powinniśmy już to umieć bo jeśli tu jesteśmy to pasjonujemy się tym co najmniej od gimnazjum.
  • Odpowiedz
@calka: Rozumiem język programowania cały czas ewoluuje. Jak patrzę po aukcjach to jest napisane w opisach że są to nowe edycje poprawione. To już nie są aktualne?
  • Odpowiedz
@stefan1995: nie wiem ;) czytałem Symfonię - ze 7 lat temu, ostatnio nie śledziłem książek Pana Grębosza (w pewnym momencie istnieje potrzeba czytania innych pozycji). Ale uważam, że jeśli nie programowałeś do tej pory, to Symfonia jest jednym z najlepszych rozwiązań.

Podobnie myślę o propozycji Thinking in C++ (raz, że oryginał miażdży polski przekład, dwa że Symfonia jest pisania łatwiejszym językiem, imo; a trzy, że Symfonia jest po prostu lepszą książką
  • Odpowiedz
@stefan1995: Książka dezaktualizuje się bardzo szybko, po wydaniu ostatniej wersji zdążył już wyjść nowy standard. Ale czytać i tak warto, przerzucenie się na nowy standard to nie jest jakiś wielki problem.
  • Odpowiedz