Aktywne Wpisy
Mrbimbek +572
Dwa lata temu pomagałem uchodźcom z Ukrainy którzy z jedną walizką uciekali przed wojną, była w tym rodzina z którą kontakt miałem chwilę dłużej, trzy dziewczyny z matką i dwójka dzieci, pomagałem im szukać pracy, tłumaczyć dokumenty, pomagałem w urzędach. Jedna z dziewczyn dziś się odezwała, wrócili na Ukrainę a kilka dni temu urodziła syna, przez to jak im pomogłem w najcięższym dla nich czasie nazwała syna moim imieniem, taka drobnostka a
CLOUT_MMA +153
Mianowicie wiecie jak kolej radzi sobie ze zmianą czasu? Nijak sobie nie radzi, po prostu zatrzymują pociągi na godzinę xDDDDDDD
Tak, dobrze słyszeliście, pociągi stają na godzinę w miejscu, bo nikt nie potrafi przeorganizować rozkładu tak, żeby się zgadzał xDDD
#kolej #heheszki
@pablonzo: Aha, czyli wszystko w porządku, można się rozejść.
@Bdzigost: Jakoś podczas zmiany na czas letni PKP potrafi wprowadzić specjalny rozkład i pasażerowie ogarniają.
A ty byś chciał wprowadzać specjalny rozkład tylko na tę jedną noc? Wierz mi, zamieszanie z tym związane byłoby okrutne. Z dziesięć razy większe niż dodatkowy postój tych 15 pociągów, co akurat będą w trasie
@potrzebie: W takim razie powiedz to władzom PKP, bo widocznie o tym nie wiedzą skoro w przypadku zmiany czasu na letni wprowadzają specjalny rozkład.
@schwung: @potrzebie
@pablonzo:
@tusk:
samoloty robią podobnie, w pewnym momencie się zatrzymują na jakiejś chmurce i godzinę czekają. Inaczej się po prostu nie da - za duże zamieszanie i pasażer mógłby nie ogarnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@NiezajebywalnyNiesporczak: Bo trzeba zrobić doktorat z kolejnictwa żeby wiedzieć, czy dwa miejsca są obok siebie, czy nie.
@potrzebie: Czyli oficjalna strona intercity kłamie?
https://www.intercity.pl/pl/site/o-nas/dzial-prasowy/aktualnosci/zmiana-czasu-na-letni-co-to-oznacza-dla-kursujacych-pociagami-pkp-intercity.html
Dodatkowo zatrzymanie pociągów na godzinę jest najbardziej logiczne, żeby takie dzbany jak Ty nagle nie pisały skarg że HURRR DUURRRR pociąg przyjechał godzinę za wcześnie i nie zdążyłem na skomunikowanie z powozem konnym na Podlasiu.