Wpis z mikrobloga

Jaki jest orientacyjny koszt z materiałem modernizacji instalacji elektrycznej w mieszkaniu 50m2? Chodzi o zabudowę nowej skrzynki elektrycznej, wymianę instalacji z zabudowaniem dodatkowych gniazdek w kuchni i łazience, zmianę położenia włączników do światła w łazience, kuchni i przedpokoju, i dołożenia dodatkowych gniazdek w pokojach? W mieszkaniu jest instalacja miedziana więc poza łazienka i kuchnią chodzi tylko o dołożenie gniazdek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#elektryka #elektrykapradnietyka #prad #katowice
  • 11
@Mirek2137: Jakbym miał strzelać na bazie tego wpisu, to pewnie 3,5-5 tysięcy złotych, w zależności od skomplikowania zadania. Nie wiadomo jaka ma być ta rozdzielnica... Ile i skąd ciągnąć przewody... czy bruzdowanie w cegle czy w gruzobetonie....
@kozi966: elektryk wyliczył na około 3-3,5 tyś, więc chyba dobra cena, tak się chciałem upewnić tylko czy aby na pewno w porządku wycenił wykonanie zadania ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dzięki!
@Mirek2137: Tak jak piszę @soadfan okolice 5-6k. Najgorzej wychodzi rycie ścian, ale instalację robisz raz na 20-30 lat, więc wychodzi Cię jakieś 16zł miesięcznie przez przez ten okres czasu.
Ja za 63m2 wyceniałem prace z projektem, pomiarami i innymi duperelami w standardzie podstawowym na ok. 7,5k. Wykonawca wykonał takie zadanie za ok. 7,2k.
@kozi966: z tym że spółdzielnia zabrania rycia w ścianach z betonu, można tylko w działowych ceglanych, a to i tak będzie przykryte karton gipsem więc tu chyba odpada, ale z drugiej strony się na tym nie znam ani trochę więc proszę mnie poprawić jak coś ;)