Wpis z mikrobloga

@randomowy2137: tak szczerze jak dobrze się na czymś znasz to w polsce też pożyjesz dobrze, wyjechać za granicę jest dobrze jedynie jeśli w polsce trzeba pracować za marne pieniądze w stylu minimalnej.
Moje zdanie jest umotywowane tym że byłem w niemczech i jak ludzie nie starali się być mili i nawet starali się wydukać kilka słów po angielsku bo ja niestety idiota nie jestem w stanie się nauczyć niemieckiego to
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@eugeniusz_geniusz: Frankfurt, ogólnie ludzie mega mili, za byle robotę dają w #!$%@? napiwkow, za mój perfekcjonizm który mam wpojony mocno rzeczy których bym nie odebrał oni odbierają z uśmiechem na twarzy
Inne podejście do wszystkich i wszystkiego, taka straszna wyjebka w innych

Frankfurt am Main oczywiście
  • Odpowiedz
  • 2
@SargonofAkkad: wiesz, ja jestem po terapiach mocno różnych, bo zaburzony byłem i rozumiem ich całkowicie, że czasem #!$%@? z mojego łamanego niemieckiego robią xD sam czasem tak robię gdy ktoś nie potrafi czegoś po polsku powiedzieć, ale wszystko zależy od kontekstu tych hehe smieszkow językowych

Oczywiście, że w Polsce się da, ale co by nie mówić, to tutaj nabawiłem się #!$%@? xD a tam to az podejrzanie dobrze się czuje,
  • Odpowiedz
  • 1
@Lala-Sassy: troszkę, ale w zasadzie, że nauczyłem się z ludźmi rozmawiać xD (no sorry wykopki, ale niestety większość z was nie potrafi, sam nie umiałem xD) to tez są spoko w zasadzie

O ironię ci sami polaki w Polsce zachowują sie odmienne w stosunku jak przebywają w de xD
  • Odpowiedz
  • 0
Plus to, że sie nie #!$%@? w pracy, to dzwonią do szefa, że jestem zajebisty xD więc no
No i prywatnie jak pracujesz u kogoś, w sensie na jakimś zleceniu, to niechętnie patrzą na to jak ktoś pracuje dłużej jak te 10 godzin, bo uważają, że nicht wydajnen człowieken, kom kom zu haus

xD
  • Odpowiedz
@randomowy2137: Duale Studium spoko opcja jak się jest młodym. Ale trzeba raczej dorabiać na jakimś minijobie czy tym podobne bo jakbym miał teraz za 1000 euro przeżyć to xD
Zakładam że ten jedyny prawilny Frankfurt a nie ten przy granicy? Jak masz dobre wyniki z matury to do tłumacza i uderzaj, nic nie tracisz ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
tak szczerze jak dobrze się na czymś znasz to w polsce też pożyjesz dobrze, wyjechać za granicę jest dobrze jedynie jeśli w polsce trzeba pracować za marne pieniądze w stylu minimalnej.

@SargonofAkkad: Wszedzie natomiast pozyjesz lepiej i nie bedziesz sie uzeral z bantustanem w ktorym mieszkasz. Tak szczerze.
  • Odpowiedz
@SargonofAkkad: do momentu, aż nie musisz otrzymać usługi medycznej lub nie musisz załatwić czegoś więcej niż zakup bułek i zamówienie Uber eats. Lub też zima oddychać smogiem, który marnuje Ci wiele lat życia.
  • Odpowiedz