Wpis z mikrobloga

Dzień 316/316
#legodamwa <--pod tym tagiem umieszczam wszystkie moje zestawy: https://brickset.com/sets/ownedby-ziomal

11 miesięcy temu pokazywałem zestaw 79003 przedstawiający chatkę Bilba i początek całej przygody opisanej w książce zatytułowanej: Hobbit, czyli tam i z powrotem. Książka opowiada o wyprawie podjętej przez krasnoludów tworzących kompanię Thorina oraz hobbita o imieniu Bilbo, do zajmowanej przez smoka Smauga Samotnej Góry w celu odzyskania zagarniętych skarbów i dawnej siedziby krasnoludów.

Około 60 lat po tym spotkaniu miały miejsce wydarzenia opisane w kolejnej książce J.R.R. Tolkiena: Władca Pierścieni. Dzisiejszy zestaw przedstawia Gandalfa przybywającego (September 14, 3001) do Bag End na urodziny Bilba.

Lego Lego The Lorf of the Rings 9469
Liczba elementów 83
Zestaw z roku 2012
Cena katalogowa: £11.99 / $12.99

W tym miesiącu to już wszystko, kolejne zestawy od 15.11.2021.

#lego #lotr #tolkien
damw - Dzień 316/316
#legodamwa <--pod tym tagiem umieszczam wszystkie moje zestawy:...

źródło: comment_1635154734n4Y3LKnpBlNCGsHm47RAt9.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
@damw: Śmieszna cena katalogowa za 2 figurki + koń + brand sagi, o której już wtedy było wiadomo że jest ponadczasowa.
Jedyny zestaw LOTR, którego zakup nie bolałby bardzo. Z Historii Niana możesz sobie pierścień wziąć ;)
Zamierzasz kupić inne z serii, czy to był wyjątek?
  • Odpowiedz
Śmieszna cena katalogowa za 2 figurki + koń + brand sagi, o której już wtedy było wiadomo że jest ponadczasowa.

@DivineDevil: +1

Zamierzasz kupić inne z serii, czy to był wyjątek?

zobaczę, ten akurat mi się gdzieś przewinął, jak kupowałem inne rzeczy u tamtego sprzedawcy. Więc dorzuciłem do koszyka po prostu. Może inne w przyszłości dokupię.

Z Historii Niana możesz sobie pierścień wziąć ;)

Jak to szło?

Trzy Pierścienie dla królów
damw - > Śmieszna cena katalogowa za 2 figurki + koń + brand sagi, o której już wtedy...

źródło: comment_1635163029RhkhEaIl5vx80KlB9cRmv6.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Rain_: w tym momencie na BL widzę 60 sztuk i ceny używanych zaczynają się od ~150 zł (+wysyłka + potencjalny vat i cło). Z UE najtaniej za 158 + wysyłka za używkę. MISBy od 270
  • Odpowiedz