@Linux_Shines: ja wiem, ja wiem. Chciałem tylko zasugerować, że ocenianie języka na podstawie czasu kompilacji to jednak dość osobliwe kryterium, które pomijalnie rzadko ma jakiekolwiek znaczenie.
@ZdzisiuWiesiu: oceniam na podstawie kompilacji, bo widzę sam - ten sam program kompilowany w Visual Studio jako C++, kompilował się ponad 15 sekund. Kompilowanie do C - 7 sekund. A skoro już sama kompilacja jest szybsza, to i kod wynikowy programu szybciej by się wykonał.
@Felonious_Gru: no to prawda, ale jeżeli nie chce się wiedzieć i patrzeć na jakieś przesuwanie bajtów, ciągów, tylko po prostu kodować coś w języku CZYTELNIEJSZYM
@Linux_Shines: Jeśli nie inkludujesz w nagłówkach jak szalony to czas kompilacji jest bardzo akceptowalny. A co do czytelności... No cóƶ, porównywałeś kiedyś tak podstawowe działanie jak kopiowanie stringów? ;)
@esio, @szarlejowiec: rzeczywiście - argument LOL to zajebisty argument. I tyle mówi, że o ja walę... Ciekaw jestem tylko, czy kiedykolwiek pracowaliście z CZYSTYM C, a nie C++, będącym C na potężnych sterydach. I dlaczego Ty, @szarlejowiec, polecasz mi (o zgrozo) g++ i gcc zamiast MSVC, które w wydaniu 2012/2013 ma już pełną obsługę standardów dla C i C++?
@Linux_Shines: Nie znasz mnie, nie wiesz czym się zajmuje, a także nie wiesz jakie mam doświadczenie z C/C++. Wyśmiałem po prostu argument w stylu "Wyprodukowanie Fiata Pandy trwa krócej niż Ferrari, więc jest szybszy." Czas kompilacji nie ma zupełnie żadnego znaczenia jeżeli chodzi o czas wykonywania programu. Znaczenia ma jakiego kompilatora użyjesz i jak napiszesz program.
@esio: mnie w ogóle dziwi ten cały hejt na VS... Pracuję na nim już parę lat, wersji ekspress i... NIGDY nie zdarzyło mi się dołączać CZEGOKOLWIEK związanego w OGÓLE z MS. Zresztą to logiczne - nawet tworząc pusty projekt z GTK+ nie ma prawa nic od MS się dodać, bo zwyczajnie się nie używa bibliotek systemu. No ale gdy widzi się tylko drugą stronę medalu...
Powód: szybszy czas kompilacji.
dlatego wszyscy piszemy w kodzie maszynowym.
@Linux_Shines: ja wiem, ja wiem. Chciałem tylko zasugerować, że ocenianie języka na podstawie czasu kompilacji to jednak dość osobliwe kryterium, które pomijalnie rzadko ma jakiekolwiek znaczenie.
No chyba że wolisz wiedzieć co robi program ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Felonious_Gru: no to prawda, ale jeżeli nie chce się wiedzieć i patrzeć na jakieś przesuwanie bajtów, ciągów, tylko po prostu kodować coś w języku CZYTELNIEJSZYM
@Linux_Shines: Nigdy się w to nie zagłębiałem ponad normę, ale uważam że takie stwierdzenie jest co najmniej ryzykowne.
Buhahahahaha... LOL
@Linux_Shines: LOL
zrób test gcc vs g++, a nie kobylkę od MS zaprzęgaj :)
PS: a gdzie jest program napisany w VS i otoczka?