Wpis z mikrobloga

Shalom Drodzy Państwo.

Małe przypomnienie, że warto jeść Sajrę.
Bezsprzecznie jedna z lepszych rybek w puszce. Świetna dla cukrzyków.
Top jeśli chodzi o smak, skład, a także popularne kwasy omega, proszę link do szybkiego researchgate.

Makro widzicie Państwo na górze, wersja koreańska nieco gorsza (19% tłuszcz, 11% białko, 0 węgli i 1% soli), ale byłem ciekaw jak smakuje.

Te puszeczki z czerwoną rybką można zamawiać kontenerami.
Polecam i na zdrowie!

Pokój z Wami.

Taguję #jedzenie i troszkę #keto
Pobierz S.....s - Shalom Drodzy Państwo.

Małe przypomnienie, że warto jeść Sajrę. 
Bezspr...
źródło: comment_1634732867RUAQajg7X1ydEPwKrLNG0S.jpg
  • 9
I btw, jak to smakuje, coś jak makrela?


@drth: Smakuje generalnie jak każda ryba w puszce. Ja tego nie mogę jeść, bo #!$%@?ą mnie ości i łuski w tych kawałkach jak się gryzie, sporo ich jest. Jednak filet z makreli to filet.
@drth: w zasadzie zgoda, ale proszę zauważyć, że wklejony artykuł naukowy stanowi o rybach juz puszkowanych (canned) - i tutaj Sajra takiego śledzia, czy szproty miażdży na głowę.
Proszę również zauważyć, że uzyskana ilość (2,42 g w stu gramach produktu) jest bliska ilości kwasów omega w przypadku łososia (~2.5 g omega 3/100 g), uznawanego na stronach "top omega products" za jedno z najlepszych źródeł owych kwasów. Link.

"Świni" nigdy nikomu