Wpis z mikrobloga

• 0
Czy jak jestem w miejscowości A, chce się dostać do miejscowości B i zamawiam taxi z miejscowości B to muszę zapłacić za przyjazd taxi z miejscowości B do A? 18 lub 19 km z A do B a zapłacone 80 zł na taryfie dziennej. Taxiarz pytał czy włączamy taksometr ale wtedy to będzie bankowo ponad 100 zł. Ostatni raz jechałem taxą z 6 lat temu, nie ogarniam jak teraz to bangla ale śmierdzi mi to wałem mocno. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#kiciochpyta #taxi #januszebiznesu
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@qqterens a gdybym wsiadł w punkcie A czyli tam gdzie stoi i zawiózł by mnie te 19 km w do punku B i musiał wrócić do punku A to też byłoby prawie te 40 km. To wychodzi tak samo
  • Odpowiedz
@JACCU:
1. Czemu będąc w mieście A zamawiasz taksiarza z miasta B? Czy po prostu w mieście A nie ma taksówek?
2. Nawet jeśli nie ma taksówki w mieście A to taksówkarz z miasta B opuszczając swój teren licencji musi włączyć taksometr. W przeciwnym wypadku biorąc kogoś z spoza strefy swojej licencji łamie prawo.
  • Odpowiedz
@JACCU a bierzesz pod uwagę, że różnica pomiędzy 80 i 24 zł = 56 zł to:
- podatki (o ile wystawił paragon),
- koszty działalności,
- serwis auta, sprzątanie,
- no i najważniejsze - powód dla którego jeździ czyli zarobek? Około 1h za ok. 40 zł to tak źle?
  • Odpowiedz
@JACCU: ok. wyjaśniajac prosto z branży. Generalnie nie ma znaczenia czy kierowca przyjedzie po Ciebie z miasta A do B by Cię zawieźć do A, czy weźmiesz kierowcę z miasta A i będzie musiał wrócić na pusto z miasta B. Wyjeźdżając poza miasto swojej licencji kierowca zobowiązany jest włączyć taryfę 3 bądź 4 w zależności od pory dnia. Taryfa ta oznacza, że liczy złotówki za kilometry razy 2 tzw powrót.
  • Odpowiedz